Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort Bakbroms från en Ford Focus

Ford Motor Co introducerade Focus till den nordamerikanska marknaden under 1999 som en 2000 modell. Som av 2010, har fokus genomgått många mindre förändringar, men i stort sett oförändrad. År 2008 var halvkombi och kombi modeller ut, vilket innebär att endast de två-och fyradörrars sedaner i Focus lineupen. Focus kom standard med makt skivor fram och bak trumbromsar. Även de bakre bromsarna skorna inte kan bära lika snabbt som de främre bromsbelägg, bör de inte förbises. Saker du behöver Sida 2 stoppklossar
rörtång
Scissor jack Sida 2 pallbockar
13mm socket
Ratchet skiftnyckel
Spårskruvmejsel
Spray bromsrengöringsmedel (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Park på jämn och fast mark. Blockera framhjulen för att förhindra rörelser. Applicera inte parkeringsbromsen, som drivs med de bakre bromsarna. Lossa muttrarna på bakhjulen med en rörtång. Avlägsna sax domkraft från bagageutrymmet. Placera domkraften under stöttning område beläget under rocker panel precis framför bakhjulet. Lyft bilen tills bakhjulet från marken och placera en pallbock under bakfjädringen kontrollgruppen. Sänk sax domkraft tills vikten på bilen vilar på stödbenet. Upprepa för den andra bakhjulet.
2

Finish bort muttrarna från bakhjulen med en rörtång. Ta bort hjulen och placera dem åt sidan. Leta reda på de fyra spindel-fästmuttrar på den inre sidan av bromsen-fästplattan. Avlägsna bultarna med en 13 mm hylsa och spärrnyckel. Sätt i bultarna åt sidan. Upprepa för den andra sidan av bilen.
3

Koppla låsningsfria bromsar sensorer, om din bil är så utrustad, från de bakre bromsaggregat genom att trycka in på frigöringsflikarna på ledningar kontakter och dra isär de två halvorna.
4

Dra den bakre trumman och spindelenhet rakt ut från sidan av bilen och lägg den åt sidan. Upprepa för den andra sidan av bilen.
5

Lokalisera de två klämmorna som fäster broms-bromsbacksats till bromsen fästplattan på ena sidan av bilen. Tryck ner clipsen med en skruvmejsel och ta bort dem från fästplattan. Upprepa för den andra sidan av bilen.
6

Dra bromsbackens montering av av fästplattan genom att vrida aggregatet fram och tillbaka som behövdes för att skilja den från fästplattan. Skjut kabeln parkeringsbromsen så att låstappen i slutet av kabeln skjuter ut från bromsanordningen och dra ut den ur hålet i bromsskon. Ta bromsen-bromsbacksats från bilen. Upprepa detta steg för att avlägsna kvarvarande bakpartiet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58393.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.