Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man släpper en Stuck Parkeringsbroms

I många fordon, kan parkeringsbromsen fastna om de lämnas i ingrepp under en längre tid, eller om den utsätts för övernitisk tillämpning. Om du känner den omisskännliga drag av en beslagtagen parkeringsbroms när du är i bilen, försöka fastställa platsen och orsaken till stoppet. Det kan finnas rost eller korrosion, och problem kan uppstå i kabeln, på spaken eller bromsaggregatet. Saker du behöver
Jack
Hammer
Penetrerande rostborttagare
Skruvmejslar
mutterdragare
Visa fler instruktioner
1

Skaka bromsarna fysiskt genom att tillämpa och lossa bromsen ett antal gånger. Eller flytta växelvis i enhet och vända till kränga bilen fram och tillbaka. Eller studsa bilen upp och ner nära den beslagtagna hjulet.
2

Stötta bilen säkert på en jackstand. Avlägsna hjulet att få tillgång till den grep bromsen. Var försiktig så att du inte skadar några delar som du trycker bromsen med en hammare för att befria kuddar från skivan eller trumman. Addera 3

Test parkeringsbromsen kabeln för att se om den är trasig eller fastnat. Lossa kabeln från baksidan passagerarsidan bromsok och försöka frigöra kabeln rörelsen med en penetrerande rost remover, eller om nödvändigt, byt ut kabeln.
4

Manöver två skruvmejslar genom tillgång port trumbromsen fästplattan för att lossa skruven spänning justerare. Avlägsna trumman och byt ut bromsvajern, bromsbackar och returfjädern, som behövs. Se din bil service manual för att hitta de detaljerade förfaranden för din specifika modell. Sätt ihop bromsarna, sänk ner domkraften och testa bromsarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57871.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.