Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur att byta batteri i en 2003 Chrysler 300M

I 2003 års Chrysler 300M var avsedd att vara en lyxbil, något att ställa isär Chrysler varumärket. En konstruktion förändring som de gjort i processen var att flytta på batteriet. Istället för att montera den i motorrummet som de flesta tillverkare, gömde de den i bilen, vilket gör batteribyte en måttligt svår och mödosam uppgift. Denna process kan ske inom en timme eller så, och inte kräver några speciella verktyg. Saker du behöver
Jack
Jack står
Däck järn
platt skruvmejsel
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
skruvnyckel set
Replacement batteri
Visa fler instruktioner
1

Pop huven. Koppla slangklämmorna förbinder luftintaget slang till luftfiltret låda med platt skruvmejsel. Lyft luftfiltret rutan upp och ut ur motorrummet. Palla upp bilen med domkraft och ställ fronten på pallbockar. Unbolt förarsidan hjul med däck järn, och flytta den ur vägen.
2

Ta bort clipsen som håller det inre fender liner till fender med platt skruvmejsel. Unbolt batteriet tie-down med 3/8-tums Ratchet och uttag. Dra ut batteriet delvis ur fender väl, sedan skruva isär minuspolen från batteriet med hjälp av en skiftnyckel. Unbolt positiva terminalen nästa, enligt samma förfarande.
3

Ta ut batteriet ur fender väl. Ställ det nya batteriet i facket och anslut den positiva terminalen, då den negativa polen på batteriet med skiftnyckel. Skjut in batteriet i facket och skruva ner batteriet tie-down.
4

tillbaka den svarta liner plasten fender med fabriken clips. Installera förarsidan däck med däcket järn. Sätt tillbaka luftfiltret låda med platt skruvmejsel i omvänd ordning jämfört med demontering.
5

Sänk bilen utanför står med domkraften.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60438.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.