Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort broms rotorer från en Ford Expedition

Byt, eller dyka upp igen, dina rotorer broms när du byter ut bromsbeläggen i din Ford Expedition om du upplever en skakig, bouncy känsla när du bromsar. Rotorer som är allvarligt urholkad kommer att kräva ersättning, men rotorer utan detta problem kan vändas till en bil verkstad för att dyka upp igen dem. Byta bromsarna själv kan spara dig en hel del eftersom det inte finns några kostnader för arbetskraft. Saker du behöver
Jack
Jack står
rörtång
1/2-tums spärrnyckel
Torx drivhylsa ställa
Penetrerande olja
22-mm skiftnyckel
Par 3/4-tums skiftnycklar
Hammer
Visa fler instruktioner
1

Jack ena hörnet av Expedition fram tills däcket är minst 2 inches från marken . Placera en pallbock säkert under upplyfta bilen. Upprepa på andra sidan av lastbilen.
2

Använd rörtång för att ta bort däcken.
3

bort de två torx skruvarna som håller bromsoket till spindeln. Dessa är placerade på baksidan av bromsok innanför gummistövlar som skyddar skruvskallar.
4

Bänd bromsok från rotorn och lyft bort. Det kan vara nödvändigt att bända bromsoket något åt ​​sidorna för att komprimera bromsok kolv ett litet belopp för att medge bromsbeläggen att lossna med bromsoket.
5

Knyt bromsok ur vägen med en bit av tråd eller rep. Låt inte bromsoket hänga från den flexibla broms slang.
6

bort bromsok bron från spindeln. Det finns en 22-mm bult vid toppen och botten på insidan av bron som måste avlägsnas.
7

Dra bromsok rakt av hjulbultarna. Om det inte lätt att dra bort, spraya området där rotorn går navet med penetrerande olja. Placera sedan en 4-tums lång 1/2 diameter bult genom varje bromsok bron montering skruvhål och skruva in en mutter placerad mellan spindeln och rotorn. Håll muttrarna med en skiftnyckel och dra åt skruvarna med en andra skiftnyckel tills skruvarna är väldigt tätt mot rotorn. På den motsatta sidan av rotorn, slår den inre ytan av rotorn med en hammare tills den är löst. Det kan vara nödvändigt att dra åt bulten en andra eller thrid tid innan rotorn lossnar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57395.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.