Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar en Remote oljefilter på en Harley Shovelhead

Harley-Davidson Shovelhead motorcyklar använder ett element filter typ olja. Oljereturledningen bär trycksatt olja tillbaka till oljetanken. Trycket tvingar returoljan genom filterelementet och in i tanken. Remote monterat oljefilter anställa mer modern typ spin-on oljefilter, lägga till fler smidiga filterbyte och bypass-ventilen fungerar till oljesystemet. Fjärrmontering filter är typiskt monterade på ramen downtubes framför motorn där luftflödet från rörelse framåt hjälpmedel för kylning av oljan. Saker du behöver
Ny 3/8-tums oljeledningen (6 fot) katalog Ny oljeledning klämmor (6) katalog Clamp pressverktyg
Standard Hylsnyckelsats
3/8-tums Ratchet
Zip-slipsar
butik trasa
Visa fler instruktioner
1

dränera behållaren. Ta bort all gammal olja linjer förutom linje som matar oljepumpen från oljetanken. Tag bort filtret från oljetanken.
2

Installera fjärrkontrollen oljefiltret bas på en lämplig plats på downtubes men ligga under kylflänsarna på framsidan cylindern för att undvika att störa luftflödet till cylindern kylflänsar. Skär ett snitt i oljeledningen för att köra från retursidan av oljepumpen till inloppet tapp på fjärrkontrollen basen. Dra denna linje under motorn och längs den högra ramröret och fäst den vid ramen med zip-band. Spänn den nya linjen till tapparna med nya crimp-typ slangklämmor.
3

Skär ett snitt i oljeledningen för att köra från filtret basen utgående tapp utmed nedre högra ram och tillbaka upp till den gamla returoljan tapp på oljetanken. Spänn den nya linjen på sina tappar med nya slangklämmor. Säkra oljeledningen till ramen med zip-band. Smörj den nya spin-on filter packningen med färsk motorolja och snurra det på filtret basen. Dra åt filtret för hand.
4

Lägg färsk olja till oljetanken och torka bort all olja som finns på de nya komponenterna med en ren butik trasa. Starta motorn och observera den nya anslutningar och filtret bas för att försäkra att det inte finns några läckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60093.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.