Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar skivbromsar bak utan broms Piston Wrench

Disc bromsteknik har ersatt den trumbroms som den dominerande typen av broms som används på bilar, och med goda skäl. Skivbromsar prestera bättre, och enkelheten i skivbroms design gör dem lättare att tjänsten också. På de bakre bromsarna, men det finns fortfarande problemet med hur att införliva systemet nödbromsning, och detta problem har lösts på olika sätt. Vissa modeller innehåller en särskild mekanism trumbroms. Andra använder en mekanism i skivan bromskolven, och detta medför ytterligare komplikationer vid tillbakadragning av kolven vid service. Med lite uppfinningsrikedom kan emellertid denna uppgift åstadkommas utan användning av dyra specialverktyg. Saker du behöver
hjulblock
Lug nut skiftnyckel
Jack
Pallbockar
bungee rep
mutterdragare
Mallet
Skruvmejslar
C-klämman (vid minst fyra inches) katalog Stora kanallås tänger (minst 10 inches) katalog utexaminerades Fint linjal
Bromsskiva mikrometer
Replacement bromsbelägg
Byte bromsskivor
bromsfett
Visa mer instruktioner
1

Parkera fordonet på en fast och jämn yta. Sätt automatväxellådor i "parken" inställning och sätta manuella växellådor i antingen första eller backväxel. Låt parkeringsbroms off. Säkert blockera framhjulen för att förhindra oavsiktlig fordon rullande. Lossa muttrarna på bakhjulet servas ungefär ett helt varv vardera och jack upp bilen. Stöd bilen säkert på en pallbock. Helt ta bort muttrarna och dra av hjulet.
2

Ta bort de två bromsok fästbultarna. Grip bromsok och vicka den fram och tillbaka några gånger för att sprida bromsbeläggen något och lyft sedan bromsok fram och bort disken. Häng bromsoket ur vägen med hjälp av en tråd eller gummiband, noga med att inte sträcka ut eller Vik det flexibla broms slang.
3

Skjut bromsbeläggen ur bromsoket. Om klämmorna är närvarande, kan dessa bändas bort bromsok fästet med en skruvmejsel eller drog med tång. Se till att inte skada klipp under avlägsnande, så att de kan återanvändas under monteringen.
4

Skruva tillbaka kolven in i cylindern. Först placera spindeln snurr på ett stort "C" klämma på framsidan av kolven och krok ram änden av klämman på baksidan av bromsok. Dra åt klämman för att sätta fast tryck på kolven, men försök inte att tvinga tillbaka kolven in i cylindern. Grepp på utsidan av den utskjutande kolven med en tång kanallåset och rotera kolven medurs för att skruva tillbaka in i cylindern. Var försiktig så att du inte klämmer eller skada tätningen gummikolv. Dra åt Tvingfäste efter varje vridning av kolven för att hålla fast tryck på kolven ansiktet. Fortsätt att vrida kolven på detta sätt tills du inte längre kan få ett bra grepp om kolven med tång kanallåset.
5

mäta tjockleken på bromsbeläggen pad med en fint graderad linjal. Byt ut elektroderna i fodret tjocklek är mindre än tillverkarens angivna minimum, eller om beläggen är skadade eller ojämnt slitet. Mät tjockleken på bromsskivan omkring en halv till tre fjärdedelar av en tum från kanten, vid åtta punkter jämnt fördelade runt skivan. Byt ut skivan om tjockleken är mindre än tillverkarens angivna minimum, eller om skivan är sprucken, djupt gjorde, glaserade eller på annat sätt förstörs. Mindre skador kan repareras genom att ha skivan bearbetas på din lokala Biltema.
6

Avlägsna fästskruvarna eller bultar från skivan och dra skivan rakt av navet. Om skivan är beslagtagna, Tryck på mitten av skivan ordentligt med en hammare eller klubba, noga med att inte träffa bromsytan eller yttre kanten av skivan. Vissa skivor har gängade hål nära centrum. Bultar kan träs in i dessa hål och åt att jack en envis skiva utanför navet. Naturligtvis om den gamla skivan är i god form finns det ingen anledning att ta bort det.
7

Rengör alla delar med broms rengöring vätska. Var noga med att fånga alla begagnade vätska i en fångst pan och kassera använda vätskan i enlighet med lokala föreskrifter. Installera en ny skiva om det behövs, var noga med att rengöra navet innan du installerar den nya skivan. Liberally smörja bromsok bultar med bromsen fett och sedan montera bromsok med nya kuddar och shims vid behov och sätt tillbaka bromsok. Sätt tillbaka hjulet och sänka bilen.
8

Upprepa proceduren på den andra bakhjulet. Starta bilen och pumpa bromsarna ett par gånger för att återställa kolvarna och parkering skadereglerare broms. Testa bromsen operationen innan körning. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58589.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.