Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Ersätt de bakre bromsarna på en 97 Chevy S10

De bakre bromsarna på en 1997 Chevy S-10 lastbil är som många andra fordon som de använder trumma bromsbackar att kontrollera parkeringsbromsen tillsammans med bromspedalen. Dessa skor måste så småningom bytas ut, men inte lika ofta som med bromsbelägg. Du kommer att arbeta med många spakar och fjädrar med bromsbackarna, och du måste byta båda bromsbackarna för båda bakhjulen. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Däck järn
penetrerande olja
Hammer
Spring verktyg
Tänger
Högtemperatursfett
E- klipp
Flat
skruvmejsel
Visa fler instruktioner
Komma bromsbackarna
1

Höj lastbilens bakre ände med hjälp av en domkraft och stödja den med pallbockar på ramen skenor. Blockera framhjulen med stoppklossar.
2

bort bromstrumman från dubbar. Om trumman sitter fast, tillämpa penetrerande olja till axeln flänsen och dubbar hjul, vänta på att suga in, knackar en hammare runt tapparna och flänsen och sedan runt trummans bakkant.
3

Tvätta och rengör enheten med hjälp av en aerosol broms renare och en åderlåtning pan
Borttagning
4

Dra och ta returfjädrarna från skorna,. kan du Använd en tång, men en fjäder verktyg från en automatisk leverans butik fungerar bäst.
5

Dra påverkningshävstången s nedre änden för att komprimera sin returfjäder och avlägsna ställdonet länken från spakens övre änden. Bänd hävarmsfjädern från aggregatet med en stor platt skruvmejsel.
6

Skjut platta parkeringsbroms strut ur den övre änden av enheten, dra ut den från in mellan den främre skon och axeln fläns.
7

Ta bort skor "hold-down fjädrar med en annan fjäder verktyg specifikt för nedhållande fjädrar. Dra ut påverkningshävstången med sin pivot, se till att svänga inte kommer att falla ut ur spaken
8

förstå och sprida de båda skorna från varandra och skjut den runt axeln och ut. av aggregatet. Ta bort fjädern som förbinder de två skor och justerskruv montering från botten.
9

Haka spaken bakifrån skon, bända bort sin e-klipp med en liten skruvmejsel och skjuta skons stift ur spaken.
10

Rengör justerskruven med lösningsmedel, torka av den och smörj båda ändar, inklusive gängade man, med universalfett.
Installation
11

Smörj sex punkter sko kontaktpunkter bromsen fästplattan med ett högtemperaturfett.
12

Anslut den nedre fjädern och justerskruv till botten av skorna ersättningsbromsbelägg, som förbinder de båda skorna. Anslut spaken till bakre skon med skons stift och en ny E-clip.
13

Sprid bromsbacksatsmärkning och skjut den på plats på fästplattan.
14

Installera nedhållande stift och våren för den främre skon genom fästplattan och skon. Sätt påverkningshävstången på spaken stift, placera spaken över bakre skons nedhållande stift och anslut nedhållarfjädern.
15

Guide parkeringsbromsen strut i aggregatet bakom den centrala axeln fläns och ansluta sin bakre ände med spåret på spaken. Sprid bromsbackarna igen sittplats strävans andra änden med den främre skon.
16

Placera diamantliknande sko guide över förankringspinnen på toppen av aggregatet. Haka ställdonet länkens nedre ände till påverkningshävstången och loop dess övre ände till förankringspinnen.
17

Anslut spaken returfjäder till fliken på påverkningshävstången och skjut fjädern på bakbromsen sko. Installera returfjädrarna på främre och bakre skor med en tång.
18

Anslut bromstrumman på hjulnavet. Pumpa bromsarna flera gånger och sedan in en platt skruvmejsel i hålet i fästplattan för att vrida hjulet skaderegleraren stjärnan, vrid den tills trumman drar mot skorna, sedan tillbaka det tills de slutar dra
. 19

Anslut hjulen och sänk lastbilen utanför domkraften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58215.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.