Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort bromstrummor för en Ford Focus

Ford Focus bromssystemet använder en främre pad och tjocklek systemet med skivbromsar medan den bakre är en sko och trummor systemet. Trummorna kan spricka och bära över tiden med tung användning. Den värme som alstras under bromsning processen kan glasyr trummor också. Om dina trummor har skador på dem, kan du ersätta dem med nya trummor, som finns på alla Biltema eller även en Ford återförsäljare. Saker du behöver
rörtång
Jack
Jack står
Flat skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Lossa de bakre muttrarna på din Fokus med en rörtång, men ta inte bort dem från hjulbultarna ännu. Hjulen kommer att bli instabil om du tar muttrarna av medan det fortfarande vikten på hjulen.
2

Placera en domkraft under bakvagnen på bilen och lyft från marken. Placera en uppsättning pallbockar under den och sänka bilen på läktaren för att stödja det. Avlägsna muttrarna från hjulet dubbar, sedan ta bort hjulen.
3

Undersök området kring hjulbultar när de kommer genom bromstrumman. Om trummorna aldrig ha varit utanför bilen, kan det finnas flera metallklämmor på hjulet dubbar. Dessa användes för att kvarhålla trummorna under montering. Använd en platt skruvmejsel för att bända klippen från dubbar. Släng klippen.
4

Fatta sidorna på bromstrumman och dra den tillbaka mot dig. Det ska glida rätt ut bromsbackarna och dubbar hjul. Flytta till den motsatta sidan av bilen och upprepa processen, ta bort den andra trumman om det behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57861.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.