Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Vad är en dragdornet?

Enligt dictionary.com, är en dorn en "axel eller stång vars ände är införd i ett arbetsstycke för att hålla den under bearbetning." Denna strikta definition innefattar roterande klämmor, t.ex. de som finns på svarvar och cirkelsågar, samt montera på en slipmaskin eller förlängning bostäder som används för filmaskiner. Emellertid där bilar är berörda, är termen "spindel" som används på flera olika sätt. De olika sammanhang i allmänhet innehålla någon bearbetning verktyg som används för att stabilisera en metall formulär för formning eller verktyg, såsom formning dockor, dör pressar, och interna avgas shapers slangar. Historia

Det först antecknade bruket av spindlarna var i det gamla Egypten, där metall-arbetare används internt fastspänning spindlarna att forma guld smycken och dekorationer. Den första inspelade användning av moderna roterande, skruv-in typ kärnorna var i 1785 Encyclopédie Française (franska Encyclopedia.) Denna dom använde en berså som infördes i pjäsen som ska bearbetas, vilket sedan säkrades genom en expanderande skruvtving.
moderna sammanhang

I den moderna sammanhang, är ett dorn ett verktyg kring vilken en metallbit är att vara böjd. Dessa verktyg är differentierade från städ, som är platt eller rundad, eftersom de är specifikt formad för att den slutliga formen av den önskade metallen bit. De små handhållna städ används för att forma metallen under karossen (dockor) kan anses spindlar, eftersom de ofta är väldigt specialiserade. Men vad de flesta menar när de talar om spindlarna är de som specifikt gjorda för rörbockning.
Tube Spindlar

Slangar spindlar fungerar som en intern städ under bockningsprocessen. Om en slang böjes utan ett städ kommer den överskjutande metall på insidan av böjningen fälla ihop på sig själv längs rörets laterala linjer. Detta skapar en stor del av flödet ineffektivitet, när vätskan inuti störs av de djupa åsar i metallen. Sätta en spindel i slangen tvingar metallen att sträcka och krympa när den behöver, i stället för att vika upp, vilket gör mer en betydligt mer smidig flödande röret.
Dornböjning

dornböjning ett rör börjar på samma sätt som standard bockning, i att båda ändar av röret är fastspända i vardera sidan av en vinkel setter. För denna teknik, verktygen är generellt hydrauliska maskiner, eftersom det tar mycket mer press på dornen böja ett rör än att crimp-böja den. Dornen (som liknar en stor metall ryggraden och är dimensionerad för att den exakta innerdiametern av röret) smörjs med fett, och sattes in i sektionen som skall böjas. Även röret är böjning, är spindeln fram och tillbaka inuti, för att säkerställa att alla delar är släta.


Applications Enligt borla, böjde ett dorn avgaser Röret kan ha så mycket som 10% högre flödeskapacitet än en crimp-böjt rör. Detta gör att avgaserna installationsprogrammet använder en mindre diameter slang för enklare routing och högre markfrigång, samtidigt som flödet jämförbara eller överlägsna större rör.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60003.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.