Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man bygger en motor Dyno

Du kan bygga en grundläggande Motor Dyno eller dynamometer för att hjälpa dig att testa effektiviteten av din motor i några få steg. Detta är inte en enkel process, men med känsla för detaljer och vissa färdigheter med grundläggande verktyg, kommer dessa instruktioner hjälper dig att bygga en fungerande motor Dyno. Saker du behöver
Motor stativ fästdetaljer för stativ (för att montera motorn, storlek och typ beror på vilken typ av motor som ska testas) katalog Stansade metallramar stavar
Bultar ( att passa de stansade stavar) katalog bilavgaser stödbanden
Bultar för avgas bandet
eltejp
Fluke multimeter (se till att den också kan läsa temperatur) katalog Beröringsfri varvräknare
Justerbar servomotor
Visa fler instruktioner
1

montera din motor i motorn montern. Fäst motorn med fästdetaljer, dra åt alla muttrar med angivet moment på hårdvaran instruktioner.
2

Ta både din multimeter och varvräknare och ordna dem på motorn så att sonderna i varje burk lätt nå flera ställen på motorn: Glo pluggar, sidhuvuden och svänghjul. Nu använder de stansade metallstänger inramning och bilavgaser remmar stöd, bygga ett litet stöd för varje mätare som kommer att hålla mätaren stadigt ovanför motorn och fortfarande tillåta sonderna att nå.
3

Använda eltejp, tillfälligt spole och bifoga sonderna till sina bärramar bort från all kontakt med motorn och utom räckhåll för några rörliga delar. Starta motorn och låt den gå i 5 eller 10 minuter. Stäng av motorn och testa fastsättningen av mätare för att se till att de sitter fast ordentligt. Justera fästet om det behövs.
4

Bifoga din servomotor till gaspedalen. Kör motorn igen och testa att servot kommer att justera acceleration ordentligt. Gör en anteckning av acceleratorn inställningar du vill använda för dina tester. När du har gjort detta, stäng av motorn och du är redo att ansluta Motor Dyno.
5

Fäst sonder av varje mätare. För Fluke multimeter du vill bifoga sonderna till motorn Glo kontakten och header, liksom varje annan plats på motorn där sensorn kan detektera temperaturen på motorn. Sikta sensorsonden i varvtalsmätaren vid svänghjulet hos motorn.
6

Kör motorn under en förutbestämd tid. När motorn är igång, registrera avläsningar från din varvräknare och multimeter samt accelerator inställning där du tog dessa avläsningar. Vissa multimetrar möjligt för data att skrivas in direkt i en PC kalkylblad. Du kan sedan välja 2 parametrar för att bilda en datamängd och bilda din graf att få resultat från din specifika testet. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59876.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.