Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man beräknar Pushrod längd

Modern bil-och smörjmedel teknik har skapat motorer som knappt behöver röras, förutom oljebyten. En viss typ av bil entusiaster, men lever och andas för att skapa högpresterande motorer. Dessa strävanden har ofta höglyftande kamaxlar, hög komprimering huvuden, förändringar packning, rockers ventil och solida ventillyftare. Med var och en av dessa enskilda ändringar kommer behovet att ompröva längd ventil tryckstången. Beräkning denna längd är en utmanande trial-and-error process som kräver noggranna mätningar. Saker du behöver
Calculator längd
Stötstång mätinstrument
bladmått
Visa fler instruktioner
1 Motor geometri är ett mödosamt vetenskap.

Definiera nya pushrod ansökan. Antag att maskinbyggare har installerat ett nytt, höglyftande kam med en extra 0,11-tums lyft för både insugs-och avgasventilerna i en V-8 motor med 8-tums-långa lager stötstänger. Nya solida lyftare har också installerats som är 0.067 inches längre. Samtidigt har de installerat nya topplock där ventilen rocker landning kuddar är 0.13 inches högre. Slutligen, är den nya topplockspackningen nu minskat till 0.018 inches från 0.029 inches. Du kan uppskatta en ny tryckstång längd med denna information.
2 Precision mätning är nödvändig för varje egen pjäs.

nettoberäkna Bidraget från varje av förändringarna. De 0,13-tums-högre landning kuddar öka den nya tryckstångens längd. Minska nya längden är 0,011 tum-tunnare topplockspackning och 0,067-tums-långa lyftare, en nettominskning med 0.078 inches. Den 0,11 tum högre lyft kamaxel dimension bör ignoreras eftersom poängen med höglyftande kam i första hand är att öppna alla ventiler mer. Är viktigt i många tekniker Addera 3 Geometrisk analys.

Beräkna den nya pushrod längden genom att lägga till eller dra ifrån nettoförändringar från den ursprungliga 8-tums lager tryckstången längd. Det blir 8 inches + 0.13 inches - 0,078 tum = 8,052 inches
4

validera beräkningen med mätningar.. Ställ pushrod mätinstrument till 8,052 inches. Kontrollera utrymmet under varje rotation av ventilen tåget för alla insugs-och avgasventilerna för att säkerställa att det inte finns någon bindande. Eftersom den totala nettopositionen pushrod förändring är plus 0.052 inches, kommer du att kräva nya stötstänger för att gå med de andra ändringar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60433.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.