Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter tändstift på en Murano

När bilarna blir mer komplicerade, enkla uppgifter som brukade vara löpande underhåll, såsom byte av tändstift, nu behöver göras mindre ofta. Men när det kommer tid att göra det jobbet, är det ännu mer komplicerat än någonsin. Lyckligtvis, om du vet rätt steg, kan det göras enkelt. I det här fallet är projektet fordonet en 2004 Nissan Murano med 3.5l V6, men processen är liknande för andra fordon. Saker du behöver
3/8-tums ratchet, förlängning och Hylsnyckelsats
Tändstiftshylsa
Byte tändstift
Tändstift bladmått
Visa fler instruktioner

1

Pop huven och placera ventilen täcker på sidorna av motorn. Lyft bort motorkåpan för att exponera de tändspolar som går över mitten av huven.
2

unbolt tändspolen som är närmast dig med en 3/8-tums Ratchet och uttag, dra sedan tändspolen bort av huvudet genom att dra med en lätt vridande rörelse. Montera tändstiftshylsa på Ratchet och förlängningen, sedan bort tändstiftet från huvudet.
3

Använd tändstift bladmått för att se till att gapet mellan slutet av gnistan plugg och elektroden är att de specifikationer som Nissan rekommenderar i tillverkarens handbok som medföljer fordonet. Sedan installerar tändstiftet i uttaget, med 3/8-tums Ratchet, förlängning och tändstiftshylsor.
4

Skjut tändspolen till tändstiftet uttaget tills den avger ett smällande ljud, sedan skruva tändspolen tillbaka på huvudet.
5

Upprepa steg 2 till 4 för varje tändstift i linjen, arbetar en i taget så att ledningarna inte bli förvirrad.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60181.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.