Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du hittar den hjulvarvtalsgivaren på en Grand Caravan

The Grand Caravan har fyra hjulhastighetssensorerna som övervakar rotation av däcken och deras bromssystem mönster. Den information som sensorerna samlar in skickas till din Grand Caravan dator för att hjälpa den att avgöra vägförhållanden. Om någon av de fyra varvtalssensorer slutar fungera eller skickar felaktig information, kommer bromssystemet lidande som följd. Din van bromsar kan låsa upp kontinuerligt och misslyckas under våta eller snöiga bromsning försök. Du kan hitta och byta ut någon av Grand Caravan s hjulhastighetssensorerna, om så är nödvändigt, precis som hemma. Med en domkraft och några verktyg, bör uppgiften tar 35 minuter att göra per sensor. Saker du behöver
rörtång
Bil jack
Jack stå
Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Öppna förardörren med din Grand Caravan och fullt ut engagera nödbromsen. Lossa, men ta inte bort, var och en av muttrarna på passagerarsidan framdäcket av van med en rörtång.
2

Höj din Grand Caravan med en domkraft precis bakom däcket. Placera en pallbock under van s ramskena nära domkraft för extra stöd.
3

bort alla muttrarna helt med rörtång. Dra däcket utanför hjulbultar och rulla bort från din arbetsyta.
4

Lokalisera hjulvarvtalsgivaren för passagerarsidan framdäcket. Med däcket tas bort, bör du se bromsrotorn - en platt, skivformad komponent - och bromsoket. Bromsoket monteras på ovansidan av bromsrotorn som ett skruvstäd och har en liten svart slang - bromsledningen - ansluten till toppen av det. På insidan av bromsrotorn mittemot bromsok, kommer du att se en annan svart slang. Följ den här slangen till sin slutpunkt på baksidan av rotorn och du kommer att se en liten bult för hjulvarvtalsgivaren. Var och en av din Grand Caravan övriga däck har en hastighetsgivare monterad bakom dem också.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58566.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.