Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter den främre bromsarna på en 1998 Sunfire

ordentligt utför bromsarna är avgörande för en säker drift fordon. Pads är en del av bilens bromssystem. Dynorna är hålls på plats av en tjocklek som komprimerar dynorna mot rotorn. Dina hjul är fästa rotorn och monteras på plats med flera bultar (muttrarna). Bromsbelägg innehåller ofta en inbyggd anordning för att "gnäller" vid inbromsning när dynan når en viss nivå. Denna gnissla fungerar som en indikator på att bromsbeläggen bär tunna och i behov av utbyte. Byta bromsbelägg på 1998 Pontiac Sunfire är en uppgift en gör-det-självare kan utföra. Saker du behöver
Replacement pads
Hylsnyckelsats Sida 2 pallbockar
Ordet jack
Turkiet Baster
Tvingfäste
DOT 3 rated
bromsvätska
Visa mer instruktioner
1

Park Sunfire på en plan yta och staga bakhjulen med stoppklossar. Lossa muttrarna på båda framhjulen. Placera golvet jack under mitten av framaxeln. Lyft upp framvagnen och ställning en pallbock under framaxeln i varje ände, sänk bilen på pallbockar.
2

Ta av hjulet muttrarna och ta av hjulet och däcket. Lokalisera de två fästskruvarna på båda ändarna av bromsok och ta bort dem med hjälp av hylsnyckel.
3

Lyft hela bromskaliperenheten off för rotorn och stödja den på tegelstenar eller annan lämplig struktur. Detta kommer att förhindra bromsok från hängande och stöds endast av bromsvätska slang, vilket kan skada slangen.
4

Ta ut både de yttre och inre bromsbelägg från bromskaliperenheten och kasta.

5

Upprepa steg 1 till 4 på motsatt sida bromsaggregatet.
6

Lyft huven och ta bort huvudbromscylinder tanklocket. Bort cirka hälften av fluiden i reservoaren med hjälp av kalkon baster. Detta kommer att förhindra spill när du dra tillbaka bromsok kolv i nästa steg.
7

Skjut bromsok kolv tillbaka i bromsoket cylindern för att skapa utrymme för kuddar ersättningsbromsbelägg med C-clamp. Kolven måste skjutas helt in i cylindern för ersättande kuddar och caliper enhet att passa över rotorn. Ställ den yttre ersättande dynan i bromskaliperenheten
8

, följt av inre ersättande bromsbelägg. Fäst varje dyna på plats, vara säker på att de är korrekt är sittande.
9

Placera bromskaliperenheten över rotorn och i dess fäste. Montera de två fästbultarna och dra fast med hylsnyckel.
10

Upprepa steg 7 till 9 på motsatt sida bromsaggregatet.
11

Montera båda hjulen och muttrarna. Dra flikarna på båda hjulen.
12

Refill befälhavaren bromsvätskebehållaren med ny DOT 3 rated bromsvätska.
13

Låt en medhjälpare trycker ner bromspedalen, medan du byter ut tanklocket, och sedan släppa bromsen. Ta av locket och återigen har assistenten trycker ner bromsen pad medan du sedan tillbaka locket. Detta kommer att ta bort eventuell luft i bromssystemet.
14

Hissa upp bilen och ta bort domkraften, sedan sänka bilen till marken. Slutför dra åt muttrarna. Kör fordonet, vilket gör flera plötsliga och abrupta stopp för att testa bromssystemet. Kontrollera igen bromsvätskenivån och tillsätt mer vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58703.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.