Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Byt Ford Frambroms

Byte av bromsbelägg på din Ford bromsar skivor fram, är en vanlig pengar att spara projektet för hemmet mekaniker. Det kräver inte specialverktyg. De flesta hem mekaniker har redan de verktyg som behövs för att göra det här jobbet, och om inte, de finns på din lokala Biltema. Det finns några säkerhetsproblem att vara medveten om när du gör det här projektet. Korrekt lyft av fordonet och slutar jobbet med en provkörning eliminera dessa problem och göra detta till en säker projekt för nybörjaren. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
rörtång
Hylsnyckelsats
Torx bit in
insexnyckel ställa
Skruvmejselsats
C-Clamp
Silicone broms lube
Bromsbelägg
Visa fler instruktioner
1

i parkeringsbromsen och placera underläggskilen bakom bakhjulen för att förhindra att fordonet rullar medan den främre hjulen är avstängda. Lossa Lugnuts något med rörtång, och sedan höja framhjulen från marken. Position pallbockar under ramen, och sänka bilen ner på dem. Ta bort de främre hjulen och lagra dem, med Lugnuts, ur vägen. Lyft och säkra fordon på detta sätt kommer att förhindra allvarlig skada.
2

Ta bort bromsoket genom att ta bort bromsok bildspel bultar, och nyfikna bromsok från rotorn med en stor skruvmejsel. Öppna luftningsskruven ligger på okhuset och skjut bromsok kolven tillbaka in i huset med c-klämman. Stäng luftningsskruven och ta bort C-klämman. Detta förhindrar att skräp i bromsok hålet från att skada systemet när du trycker kolven i bromsoket bostäder.
3

Ta bort de två skruvarna som fäster bromsok fästet till styrspindeln, och ta bort rotorn . Ta rotorn till den lokala Biltema eller servicecenter, och har det kontrolleras för tjocklek. Om den uppfyller specifikationerna, har det bearbetas för att eliminera eventuella varp som kan vara närvarande. Den butik som är maskinbearbetning rotorn kommer kolla upp det och ge dig råd om byte behövs.
4

tillbaka rotorn och bromsok fästet på styrspindeln och dra åt Bromsokshållare bultarna ordentligt. Rengör bromsok diabilder och pad kontaktpunkter, och smörj dem med silikon broms glidmedel.
5

Installera de nya dynorna på bromsok fästet och skjut bromsok på plats. Dra åt bromsok bultarna ordentligt. Upprepa steg två till fem på båda sidor av fordonet.
6

tillbaka hjulen och dra åt muttrarna ordentligt. Sänk bilen till marken och dra åt muttrarna, i ett stjärnmönster, en gång till. Pumpa på bromspedalen flera gånger tills bromsarna är svåra att driva, och sedan provköra.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57600.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.