Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hyundai Elantra Radiator Installation

Byta Hyundai Elantra kylaren ser ut som en svår uppgift vid första anblicken. En av anledningarna till det verkar på detta sätt är att det finns två elektriska fläktar som är monterade på Elantra kylaren och inte bara en. Dessutom döljer den övre kylarslangen tillgång till fansen och kontakter, och arbetsyta verkar begränsat och tätt. I verkligheten är det jobb egentligen inte så svårt, och du bör kunna slutföra det i ungefär en timme. Saker du behöver
Jack
Jack står
1/4-tums socket set
Skruvmejselsats
Tänger
dräneringskärlet
Flare skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

Palla upp Elantra och installera pallbockar under den nedre länkarmarna där de fäster den främre ramen. Sänk bilen på pallbockar och se till att den är stabil. Placera ett tråg under kylaren avloppet och använda en tång för att öppna avtappningsventilen. Ta bort kylarlocket och låta kylaren till fullo dränera.
2

Ta bort den övre kylarslangen genom att lossa slangklämmorna med antingen en hylsa eller en skruvmejsel. När löst, bända under slangen med en skruvmejsel för att bryta förseglingen. Vrid och dra slangen från beslagen. Gör samma sak med den nedre kylarslangen.
3

Lokalisera de fyra bultarna som håller den undre fläkten fästet till kylaren. Använd en hylsa och ta bort dem. Från toppen, ta bort antingen två eller fyra övre fästskruvarna (beroende på årsmodell) som håller fläkten fästet på plats. Koppla fläkten kontakterna från ledningsnätet pluggen och ta bort fansen.
4

bort raderna transmissionsolja som är anslutna till kylaren om bilen är utrustad med en automatisk växellåda. Använd en skiftnyckel flänsmuttern att förhindra avrundning av flänsmuttrar. Ta bort de två övre radiatorn monteringsbeslag som skruvas till kärnan stöd. Ställ dem åt sidan och lyfta kylaren ut.
5

Installera den nya kylaren i de nedre fästena radiator isolator. De gummi utrustning förhindrar värmeelementet från att absorbera motor och väg vibrationer. Var säker på att det sitter ordentligt i isolatorer. Montera de övre fästena och sätt tillbaka transmissionsledningar kylning.
6

Installera kylfläktar och dra åt dem till de övre fästskruvarna. Rikta den nedre fästen och installera och ombonad de nedre bultarna. Montera den nedre kylarslangen och dra åt klämmorna. Avloppet på den nya kylaren ska vara stängda, men vara säker genom att kontrollera att ventilen är i stängt läge.
7

Dra den övre fläkten bultar. Montera den övre kylarslangen och dra åt klämmorna kylarslangen. Anslut kylarens fläktar i kontakterna kabelnät.
8

Fyll kylaren med en 50-50 blandning av frostskyddsmedel och vatten. Pressa de övre och nedre värmeelement slangar att avlufta luft och fortsätta att fylla kylaren. När den är full, installerar kylarlocket och vev bilen. Låt den gå tills fläktarna slås på och av. Stäng av bilen och låt den svalna. Ta bort kylarlocket och lägga till ytterligare kylvätska. Starta bilen och låt den gå tills fläktarna återigen cykel. Stäng av bilen och låt den svalna. Fyll kylvätska. Upprepa denna process tills ingen ytterligare kylvätska behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60948.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.