Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter bromsbeläggen på en Renault

De bromsbelägg på den fransk-byggda Renault fungerar på samma sätt som USA-tillverkade bilar. Bromsbeläggen är ansvariga för att stoppa Renault genom applicering av tryck till de inre och yttre sidorna av bromsrotorn. Friktionen av bromsbeläggen dra mot sidorna av bromsrotorn är den huvudsakliga process som för Renault till ett säkert stopp. Byt ut bromsbeläggen när de har slitits ner till 1/8 av en tum. De broms rotorer kommer att behöva vändas eller bytas ut vid samma tidpunkt när bromsbeläggen byts ut. Saker du behöver
Däck Tool Review Ordet jack
Safety står
C-clamp
1/2-tums spärrnyckel
Metric socket kit
Mekaniker tråd eller rep
Replacement Pads
Visa fler instruktioner
1

Parkera Renault på en plan yta. Dra åt parkeringsbromsen för att förhindra att bilen rullar.
2

Lossa muttrarna från de främre hjulen genom att vrida muttrarna moturs med antingen ett däck verktyg eller rörtång som kommer med Renault. Ta inte åt muttrarna.
3

Skjut en domkraft under den främre änden av Renault och placera den under en jack punkt. Höj framsidan av Renault upp och placera en pallbock under sidostyckena på båda framsidorna av bilen. Placera står nära till framhjulen så att de kan tryggt och säkert hålla vikten av Renault. Sänk fronten på bilen till toppen av läktaren. Låt domkraften sitter i det övre läget som en extra säkerhetsåtgärd. Lossa sedan bort muttrarna från framhjulen med klacken verktyget
4

. Skjut varje framhjul från naven och lägga hjulen platta för att hålla dem från att rulla.
5

Flytta till förarsidan hjul och lokalisera tillgång hålet på sidan av bromsok. Sätt i skruven änden av en C-klämma i öppningen så att den är vänd mot den yttre bromsklossen. Placera den andra änden av den C-klämman över baksidan av bromsoket. Vrid Tvingfäste medurs för att komprimera den yttre bromsbelägg mot bromsoket cylindern. När cylindern är i jämnhöjd med ingången av cylindern bostäder, skruva av C-clamp och ta bort den från bromsoket.
6

Leta upp och ta bort de nedre och övre bromsok montering bildspel bultar från baksidan av bromsoket. Det finns två metriska bildspel bultar som kan avlägsnas genom att vrida bultarna moturs med Ratchet och en metrisk socket.
7

Dra bromsoket bort av sidan av rotorn för hand. Sedan hänga bromsok till en av de styrande komponenter placerade bakom hjulnavet montering. Använd en sträng av mekaniker tråd eller ett rep att hänga bromsoket. Detta förhindrar att vikten av bromsoket från hängning av linjerna bromsvätskan.
8

Dra slitna bromsbelägg rakt ut bromsoket för hand. Kasta de slitna kuddar och skjut de nya bromsbeläggen i position inuti bromsoket. Ta sedan bort bromsoket från styrhytten komponenten och montera tillbaka den på sidan av bromsrotorn med de två metriska bildspel bultar. Dra åt bultarna bildspel genom att vrida dem medurs med Ratchet och metriska socket.
9

Placera tillbaka hjulet på hjulbultarna och skruva muttrarna så långt ner det går med tappmuttem verktyget . Flytta till passagerarsidan hjul och upprepa samma steg ovan för att ersätta bromsbelägg. Sedan jack på framsidan av Renault tillbaka upp och ta jack står ut från under sidan rälsen. Sänk Renault till marken och skjut golvet jack ut.
10

Dra åt muttrarna på båda hjulen med tappmuttem verktyget. Veva på Renaults motor och bromspedalen ett par gånger hela vägen till golvet och tillbaka upp till sittplats de nya bromsbelägg till rätt avstånd från rotorn. Sedan stänga av motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58160.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.