Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter huvudcylindern på en Dodge Stratus

Huvudcylindern i din Dodge Stratus omvandlar den kraft du ansöka till bromspedalen in trycket i bromssystemet. Denna huvudcylindern har två kolvar inuti hålet i cylindern som levererar tryck till de två halvorna av bromssystemet. Med tiden tätningarna som tätar kolvarna till hålet i cylindern slitas ut och börja läcka. Detta kräver en cylinder ersättare mästare. Den genomsnittliga personen kan ersätta denna del i en eftermiddag med grundläggande handverktyg. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Linje skiftnyckel satt
Gummi vakuum caps
Skruvmejselsats
bromsvätska
ersätter huvudcylinder
Vise
Visa mer Instruktioner
1

Ta luftfilterhuset och gummi kanalen som fäster den till spjällhuset på förarsidan av motorrummet med en skruvmejsel och en 10 mm hylsa och spärrskaft. Lyft kåpan uppåt och lägg den över till vänster sida av motorrummet.
2

Lossa de två bromsledningar anslutna till sidan av huvudcylindern med en 1/2-tums och 7 /16-tums linje skiftnyckel. Slip ett lock av gummi vakuum över ändarna av ledningarna för att förhindra att bromsvätska läcker ut på Dodge lack.
3

Ta bort de två 15 mm muttrarna som fäster huvudcylindern till makten brake booster med en 15 mm hylsa, förlängning och en spärrfunktion. Koppla ur elektrisk kontakt för den fluidnivåsensorn från sidan av huvudcylinderns reservoaren. Dra huvudcylindern framåt och sedan försiktigt ut ur motorutrymmet. Undvik att spilla bromsvätska på lack. Omedelbart rengöra spill bort färgen med friskt vatten.
4

Häll vätskan från huvudcylindern i ett uppsamlingskärl. Överför på behållaren till den nya huvudcylindern genom att bända loss den från gamla huvudcylinder med en stor skruvmejsel och snäppa den på plats i huvudcylindern. Fäst den nya huvudcylindern i ett skruvstäd med baksidan av cylindern vänd mot dig. Fyll behållaren med färsk bromsvätska.
5

Skruva plast blödning adaptrar medföljer den nya cylindern, till hamnar bromsledningen på sidan av cylindern. Sätt de två plaströr, även levereras med cylindern, på den avluftningsskruvarna rördelar och tryck den andra änden av rören in i vätskan i behållaren. Skjut kolven på baksidan av cylindern hela vägen in i huvudcylindern med en stor skruvmejsel släpp sedan. Upprepa detta tills vätskan strömmar genom plaströren inte innehåller någon luft.
6

Skjut den nya huvudcylindern på pinnbultarna på strömmen bromsservon och installera 15 mm muttrarna löst. Skruva ledningarna in i sidan av huvudcylindern. Dra åt muttrarna och linjer säkert. Ha en hjälpare tryck på bromspedalen och håll det medan du lossa och dra åt frontlinjen montering. Gör detta flera gånger tills vätskan som kommer ut är fri från luft. Upprepa för den bakre raden på huvudcylindern.
7

tillbaka luftfiltret rutan och gummi kanal. Test-drive för att kontrollera funktionerna bromssystemet ordentligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58331.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.