Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter bromsar på en Dodge Durango

Bromsarna på Dodge Durango lastbilen behöver bytas varje 60.000 miles. De kanske behöver bytas förr beroende på hur hårt du använder dem. Oavsett om du ändrar bromsbelägg på fram-eller baksidan av lastbilen, måste du ersätta dem på båda sidor tillsammans. Du bör fortfarande fungera på ett bromsaggregat i taget för att undvika att missa ett viktigt steg i processen. Saker du behöver
rörtång
Jack
Jack står
Tvingfäste
Turkiet baster
spärrnyckel
Wire
Bromsbelägg
Hög temperatur bromsfett
Visa fler instruktioner
bort gamla mattor
1

Höj slutet av lastbilen som du ändrar på bromsen och ta bort båda hjulen - det kommer hjälpa till att lossa muttrarna med nyckel innan du lyfter trucken och stödja den på pallbockar efteråt. Ta bort locket på bromshuvudcylindern inifrån motorrummet.
2

Komprimera kolven på bromsoket med en C-klämma. Komprimera kolven långsamt och hålla ett öga på vätskan i reservoaren. Ha en kalkon Baster redo att suga vätska ur behållaren för att hålla den från överfyllda Addera 3

bort bromsok från dess monteringsfäste genom att ta bort dess bultar -. Detta bör kräva en spärrnyckel på de flesta Durango modeller. Knyt bromsok med kontrollgruppen med en stark bit ståltråd så att det inte kommer att hänga med broms slang.
4

Dra bromsbelägg ur bromsok fästet tillsammans med anti-skallra klipp som är längs kanten av fästet. Smörj klippen med universalfett och installera dem tillbaka in i hållaren.
Installera nya mattor
5

Infoga båda de nya dynorna i fästet, med början den inre pad, och se till att de sitter. Placera bromsok tillbaka i läge i hållaren.
6

Ta bussningarna ur bromsok, inspektera dem för slitage eller korrosion och byt ut dem om det behövs.
7

Smörj bussningarna med högtemperaturfett och installera dem och de bultarna tillbaka på bromsoket. Dra åt bultarna till 24 fot pounds på de främre bromsok och 130 fot pounds på de bakre (dessa specifikationer kan skilja på äldre modeller).
8

Anslut båda hjulen tillbaka på lastbilen och sänka den en gång du har ersatt bromsar på båda sidorna.
9

Seat bromsarna genom att trycka flera gånger på pedalen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57599.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.