Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Bravada Rear Brake Rotor Borttagning

En av de viktigaste stegen i att ersätta bromsrotorn på din Oldsmobile Bravada städar axeln flänsen. Detta ger inte bara bättre bromsprestanda men också förhindrar rotorn slut. Kontrollera att du har den speciella kit rengöring verktyg och annan nödvändig ny rotor monteringsverktyg före start. Borttagning av Rotor

Parkera fordonet på ett plant underlag och, om du installerar en ny rotor, rita minst hälften av bromsvätska från huvudcylindern med en pump räcker hävert. Efter höjning av bakre delen av bilen, Blockera framhjulen och ta bort bakhjulet /däcksenhet med rotorn du behöver byta.

Efter att bromsoket, använd en av bromsklossarna för att dra tillbaka bromsok cylinder i hålet, om du installerar en ny rotor. För detta, placera dynan mot kolven och, med hjälp av en stor C-clamp, tvinga tillbaka kolven tills den är helt på plats. Fäst sedan bromsok till spiralfjädern att förhindra skador på baka slangen ansluten till bromsoket.

Se till att notera var varje bromskloss och anti-skallra klipp så att du kan installera dem på samma plats. Sedan kan du ta bort bromsklossarna, klipp och bromsok förankringskonsol.

Ring hållare, vid foten av axel-fläns dubbar, håll bromsen rotorn på plats på din Bravada modell. Du kan ta bort hållarna med ett par revben gemensamma tänger. Robert Maddox, i Chevrolet S-10 & GMC Sonoma Pick-ups reparationshandbok, rekommenderar ersätter rotorskruvarna med nya. När du har tagit bort hållarna, dra bromsrotorn från axeln flänsen. Addera Installera Rotor


Rengör anliggningsytorna på axeln flänsen med hjälp av specialverktyg J42450-A, eller motsvarande nav rengöringssats. Detta kommer att eliminera eventuellt skräp eller rester som kan öka rotor rundgång och broms pulsering.
P Om du installerar en ny broms rotor, bort skyddsfilmen från rotorns friktionsyta med denaturerad alkohol eller en liknande förening och en ren trasa. Använd inte oljebaserade kemikalier som bensin eller fotogen som kan lämna en oljig beläggning på rotorns yta. Detta kommer inte bara skador bromsbelägg foder men kan orsaka en brand under bromsverkan.

När du är klar, installerar rotorn tillsammans med de nya metall hållarna. Hantera rotorn med omsorg och undvik att förorena dess friktionsyta med olja eller fett. Sedan avsluta installationen av resten av bromsen och sänka bilen. Fyll på huvudcylindern med ny bromsvätska om du har installerat en ny rotor. Och innan du kör din bil, testa bromspedalen och kontrollera att den känns fast.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57833.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.