Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter en vattenpump i en 1993 Chevy Silverado

Motorn i en 1993 Chevrolet Silverado har en vattenpump monterad på framsidan av motorn. Denna pump används som kylmedel leveranssystem för motorn, när den cirkulerar kylmediet genom blocket och till kylaren. När vattenpumpen misslyckas, riskerar motorn överhettas. Om du märker att din Silverado överhettning, byt vattenpumpen för att säkerställa att allt fungerar korrekt. Saker du behöver
dräneringskärlet
platt skruvmejsel
3/8-tums ratchet, förlängning och Hylsnyckelsats
3/8-tums breaker bar
Packning skrapa
Replacement vattenpump
Byte vattenpump packning
3/8-tums momentnyckel
50-50 förspädd kylvätska
Visa fler instruktioner
1

Låt Silverado svalna under flera timmar. Öppna huven och ta bort kylarlocket. Krypa under framför lastbilen, och satte dräneringstråget under avloppet i botten av radiatorn. Öppna avloppet och töm kylaren.
2

Leta remspännaren i övre hörnet av motorn. Vrid spännaren moturs med 3/8-tums breaker bar och en socket, dra sedan av remmen från vattenpumpen.
3

bort slangen på vattenpumpen med platt skruvmejsel. Skruva loss vattenpumpen från motorblocket med 3/8-tums ratchet, förlängning och uttag. Dra vattenpumpen av motorn, sedan skrapa vattenpumpen monteringsytan på motorn med packningen skrapan. Unbolt remskiva vattenpump från vattenpumpen med 3/8-tums Ratchet och uttag.
4

Montera remskivan på ersättande vattenpumpen med 3/8-tums Ratchet och uttag. Installera den nya packningen vattenpumpen på byte vattenpump, sedan installera pumpen ersättare vatten på motorn med 3/8-tums Ratchet och uttag. Dra åt bultarna vattenpumpen 30 fot-pounds med momentnyckel och en socket.
5

tillbaka slangen vattenpump till vattenpumpen med platt skruvmejsel. Sätt tillbaka remmen på vattenpumpen med 3/8-tums breaker bar.
6

Fyll kylaren med 50-50 förspädd kylvätska. Starta trucken, låt den gå med värmereglaget på hög och på det varmaste inställningen tills motorn uppnår normal arbetstemperatur. Låt motorn svalna igen, och fyll kylaren med 50-50 förspädd kylvätska. Sätt tillbaka kylarlocket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61540.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.