Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort en 1997 Honda Civic Timing Belt

Kuggremmen på en 2007 Honda Civic bör bytas vid 100.000 mil märke. Medan de flesta människor är glada att lämna detta till en professionell, kan den äventyrliga bilägaren rädda sig själv en bunt genom att byta ut bältet i sitt eget garage. Denna process är inte för oerfarna ägaren emellertid, eftersom det kräver exakt positionering av kolvarna och avlägsnandet av en mängd komponenter. Saker du behöver
Metric Ratchet set
Vevaxel skiftnyckel
Phillips och platt skruvmejslar
Jack
Jack står
Lug skiftnyckel
Visa fler instruktioner

1

Jack upp bilen och placera den främre änden på pallbockar.
2

Ta bort plasten skärmning och drivrutiner-side hjul för enklare åtkomst till vevaxeln bulten.

3

bort tändstiften och tändstift kablar plugg. Anteckna vilken tråd går till vilken tändstiftet från vilken terminal på fördelarlocket. Det är viktigt att du inte byter dessa runt när du sätter tillbaka allt ihop.
4

bort ventilkåpan.
5

Avlägsna drivremmar från servopumpen och generatorn. Var och en av dessa komponenter kommer att ha en vridbar bult som kan lossas så att enheten kan svänga framåt. Lossa denna bult tillräckligt för att lossa och ta bort banden.
6

Placera domkraften under oljetråget, med en liten bit av trä mellan de två. Avlägsna chaufför-side motorfästet och låta uttaget för att stödja vikten av motorn.
7

Ta bort toppen av kamremmen locket. Detta är på höger sida av motorn, rätt upp mot blocket och huvudet.
8

Placera cylinder 1 vid den övre dödpunkten. Detta är cylindern längst till höger. Gör detta för hand-rotera veven tills rotorn innanför distributör ställer upp exakt med terminalen för tändkabeln som går till cylinder 1.
9

Håll veven på plats med vev bulten verktyg och bryta loss vevaxel bulten och ta bort vevaxelns remskiva.
10

Ta bort den nedre halvan av kamremmen locket.
11

Lossa spännaren kamremmen remskiva och demontera kamremmen. Denna remskiva är direkt ovanför botten transmissionsremmens kedjehjul som är synlig när höljet tas bort.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60748.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.