Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar bromsbeläggen på en 1994 Ford Ranger

Den 1994 Ford Ranger har skivbromsar installerade på framhjulen, varje broms består av ett bromsok, bromsbelägg och rotorer broms. Tjockleken komprimerar dynorna mot rotorn, vilket monteras på axeln nav. Denna åtgärd saktar pickup till ett stopp, men har bieffekt av att bära ut bromsbeläggen över tiden. Hur länge dynorna varar varierar kraftigt, beroende på din körstil, miljön och varumärket av de använda kuddar. Med detta i åtanke, är det bäst att inte snåla på bromsbelägg när de köper reservdelar. Saker du behöver
Stoppklossar
Skyddsglasögon
rörtång
Ordet jack Sida 2 Jack står
dräneringskärlet
Brake Cleaner Review Hylsnyckelsats och White litiumfett
bromsok kolv Tool Review Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Skjut stoppklossar bakom bakhjulen för att förhindra Ranger från att rulla bakåt. Dra åt parkeringsbromsen och lägg på dina skyddsglasögon.
2

Lossa muttrarna på båda framhjulen med rörtång. Ta inte bort dem ännu, utan lossa dem till den punkt där du kan ta bort dem för hand senare. Addera 3

Placera golvet jack under framsidan av Ranger och lyfta pickup med domkraft. Placera domkraften under främre ramen på båda sidor och ställ in lastbilen ner på läktaren, med hjälp av domkraft.
4

Avlägsna muttrarna från båda framhjulen, ta sedan hjulen bort från hand. Placera drain pan under höger-frambromsen och rengör bromsok och rotor ytor med broms renare för att ta bort uppbyggd bromsdamm.
5

Unbolt bromsok med socket set. Dra bromsok från rotorn, för hand, dra sedan bromsbelägg ur bromsoket.
6

Rengör insidan av bromsok genom att spraya den grundligt med broms renare. Smörj bromsok glider med vitt litiumfett. Dra bromsok kolvarna med bromsok kolv verktyget.
7

infoga den nya bromsbelägg, glida bromsok tillbaka över rotorn och sedan skruva tillbaka ner.
8

Flytta till den vänstra främre och utför steg 5 till 7 på den sidan.
9

Installera båda framhjulen och alla de främre muttrarna för hand. Lyft Ranger av domkraften står med domkraft, flytta sticker ut i vägen och sänk Ranger till marken.
10

Dra de främre muttrarna med 100 Nm med vridmoment skiftnyckel och sedan flytta stoppklossar fram bakom bakhjulen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58019.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.