Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur fixar Back Bromsar på en Jeep Cherokee

Jeep Cherokee använder trumbromsar på bakhjulen, som använder bromsbackar istället för kuddar. Dessa bromsbackarna behöver bytas med tiden, och de måste bytas ut på båda sidorna tillsammans. Fastställande trumbromsar och ersätta skorna är inte lätt, dock. De trumbromsar innehåller flera fjädrar, kablar och hållare som måste tas bort från enheten att byta skor. Saker du behöver
Jack står
stora block
rörtång
Tänger
Bromsblocksskor
Högtemperatursfett
U-clips, brickor, håll-down fjädrar, hållare och sprintar
Visa fler instruktioner
1

höja och stödja Cherokee bakre änden på pallbockar, ta sedan bort båda bakhjulen. Blockera framhjulen.
2

Ta bort fjädern muttrar som håller broms trummor till hjulbultar och ta bort trummorna. Om trummorna har fastnat, dra bromsbackarna genom att ta bort åtkomst kontakten på baksidan av fästplattan och använder en broms verktyg och skruvmejsel för att backa justerskruven.
3

Koppla bort U-klämma och bricka som fäster skaderegleraren kabeln till spaken, ta sedan bort returfjädrarna (primär och sekundär) från förankringspinnen. Ta bort hold-down fjädrar med sina hållare /stift, och klämmor plats på hjulet cylindrarna för att hålla kolvarna på plats.
4

Ta justerdonsarmen, justerskruv och våren från församlingen, följt av justeraren vajern och guide. Du kan nu ta bort den främre och bakre bromsbackar tillsammans med parkeringsbromsen strut. Ta åt parkeringsbromsen genom att koppla sin kabel.
5

Rengör och smörj förankringspinnen och sko kontaktytor på stödplatta med en hög-temp universalfett. Smörj justerskruven, justeringsfötter guider kabel, spaken och spaken ledtapp med samma fett.
6

Anslut spaken till den nya bakre bromsen skon med en ny tvättmaskin och U-klämma . Ta bort klämmorna på hjulcylinder, fäster spaken till dess kabel och installera de nya skorna till plattan. Använd nya håll-down fjädrar, hållare och stift med skorna.
7

Anslut strut parkeringsbromsen och fjädern, styrplattan och justering kabeln på förankringspinnen, och fjädrarna avkastning på plattan . Anslut guide skaderegleraren kabeln till den bakre bromsen skon.
8

Smörj justerskruven och montera den i sin malteserhjulet uttag. Sätt tillbaka skruven, tillsammans med sin fjäder och hävarmen, och anslut den till skaderegleraren kabeln.
9

Justera bromsbackarna tills de passar precis inuti bromstrumman, sedan ominstallera trumman . Dra handbromsen kabeln försiktigt för att komprimera skorna.
10

Sätt jeep i friläge, och se till att framhjulen fortfarande är ordentligt spärrade. Vrid trumman för hand och lyssna efter skorna släpar mot trummans yta. Justera stjärnan hjulet genom att sätta en broms sked i fästplattan anpassnings öppning tills du bara höra ett svagt motstånd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57199.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.