Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar Bromsbelägg bak på en 2005 Chevy Malibu

Bakre bromsar kuddar på 2005 Chevy Malibu varar normalt ungefär dubbelt så länge som de främre dynorna. De främre kuddar utför mer än hälften av arbetet att föra Malibu avstannat, men kommer de bakre dynorna behöver bytas förr eller senare. Vid byte dem, med tanke på bearbetning eller ersätta de bakre rotorerna för att säkerställa att den nya kuddar slitage lugnt och jämnt. Vem som helst med grundläggande auto-reparation erfarenhet kan installera bakre bromsbelägg på en 2005 Chevy Malibu i cirka två timmar. Saker du behöver Sida 2 stoppklossar
rörtång
Jack
2 pallbockar
Drop pan
Brake Cleaner Review Hylsnyckelsats
Vit
litiumfett Caliper Tool Review Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Placera stoppklossar upp mot framsidan trampa på framhjulen för att se till Malibu inte kan rulla framåt under reparationen . Vänd alla bakre lug moturs nötter med hjälp av rörtång tills de är löst nog för dig att ta bort dem för hand senare.
2

Jack den bakre änden av marken och sänk ner den på pallbockar . Dra alla de bakre muttrarna och båda bakhjulen i Malibu för hand.
3

Sätt drop pan under höger-bakbromsarna och rengör alla bromsdamm bort dem med broms renare. Unbolt bromsok med socket set och dra den uppåt och ut ur bromsok fästet för hand.
4

Dra gamla bromsbelägg för hand och sedan rengöra insidan av bromsok med bromsrengöringsmedel . Lube bromsok glider med vita litiumfett.
5

Skjut kolvarna tillbaka i bromsoket med Mätmarkörverktyget och därefter infoga nya bromsbelägg för hand. Sätt höger bakre bromsok tillbaka till bromsok fästet och skruva den på plats med socket set.
6

flytta till vänster bakåt och upprepa steg tre till fem.
7

Installera båda bakhjulen och alla de bakre muttrarna. Sänk Malibu utanför pallbockar med domkraft, flytta stoppklossar ifrån framdäcken och dra åt de bakre muttrarna med 85 Nm. med momentnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58051.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.