Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Steg-för-steg Brake Pad Replacement

Moderna bilar skivbromsar är tillförlitliga, effektiva och enkla att underhålla. Samtliga broms delar är lättillgängliga, och funktionen av de olika komponenterna är lätt att förstå. En av de vanligaste kraven rutinunderhåll på ett fordon ersätta bromsbelägg eftersom de slits ut med tiden på grund av den friktion som genereras i bromsverkan. Fordonsägare kan spara både tid och pengar genom att lära dig att utföra denna rutin tjänsten själva. Saker du behöver
hjulblock
Lug nut skiftnyckel
Automobile jack
stödbenet
bungee rep eller wire
mutterdragare
Skruvmejslar
Tänger
C- klämma
Nya bromsbelägg och shims
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på en nivå, asfalterad yta. Blockera framhjulen om du arbetar på en bakbroms och blockera bakhjulen om du arbetar på en frambroms. Lossa muttrarna ungefär ett helt varv vardera. Lyft bilen med en domkraft och ställ den på en pallbock. Slutför bort muttrarna drar sedan av hjulet.
2

Skruva den lägre av de två bromsok bultar med en skiftnyckel. Rotera bromsok uppåt runt den övre bulten så långt det går och fäst bromsok i detta läge med ett gummiband eller ståltråd.
3

Avlägsna klämmorna som håller bromsbelägg på plats, ta sedan bort de gamla kuddar och shims genom att skjuta dem mot mitten av bromsok ram tills de lossnar.
4

Hook en stor C-klämman över baksidan av bromsok ram och placera spindeln av klämman på kolven ansiktet. Dra åt klämman för att trycka tillbaka kolven in i cylindern.
5

Montera de nya bromsbeläggen och shims, sedan installera klämmorna.
6

Rotera bromsok ner till sitt ursprungliga läge och sätt tillbaka bromsok bolt.
7

Montera hjulet med muttrarna. Höj fordonet och ta bort jack står sedan sänka den till marken med domkraften. Starta motorn och pumpa bromspedalen tills den känns fast att förlänga bromskolven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58720.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.