Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Varför använda en liten Cam bascirkel i ett litet block Chevy ?

Bascirkeln av en kamaxel lob är en term som används för den imaginära cirkel av en kam som inte har en lob . Det är den del som lyftaren " rider " på när ventilen är i stängt läge . Cam /Rod Interferens

Interferens mellan vevstaken och ett eller flera kamlober kan uppstå när längre stroke vevaxlar och /eller överdimensionerade vevstakar används. När veven /stångenheten roterar nära övre dödpunkt ( TDC ) av cykeln , en skuldra en eller flera av stavarna kan kontakta en kamlob .
Vevstake Ändringar
< br >

att lindra störningar , är en möjlig lösning att ändra stången genom slipning området staven som stör kamnäsan tills tillräckligt spelrum vinns . Helst är minst 0,035 - tums clearance önskas --- helst lite mer .
Små bascirkel Cams

Ett alternativ är att ha en kamaxel tillverkas med en mindre bas cirkel. Därigenom ger detta samma lob profil som skall slipas på kammen , men i ett läge som är närmare till kamaxeln centrumlinjen. Detta kan resultera i ytterligare tillstånd --- tillräckligt ofta för att ge tillräckligt med utrymme genom hela cykeln av de roterande delarna .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60783.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.