Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Byt skiva Pads på en 2000 Toyota Camry

Bromssystemet på 2000 Toyota Camry är utformad för att stoppa bilen genom att bromsbeläggen på de plana delarna av bromsskivan. När föraren trycker in på bromspedalen, reser bromsvätskan ner genom raderna och bromsvätskenivån i bromsoket. Bromsoket komprimerar då de inre och yttre bromsbelägg till broms rotorer. Detta är en komplett inbromsningsförloppet för att stoppa Camry. Många mekaniker rekommenderar att broms rotorer är maskinen påslagen eller ersättas när bromsbeläggen byts. Saker du behöver
bromsvätska borttagning spruta
platt skruvmejsel
rörtång
Jack
Jack står
3/8-tums spärrnyckel
14 mm socket
Små rep
Tvingfäste
Bromsbelägg
Visa fler instruktioner
1

Park 2000 Toyota Camry i ett säkert område med en plan yta. Öppna huven och leta reda på bromsvätskebehållaren strax under huvudbromscylinder. Skruva av locket från bromsvätskebehållaren och hålla bromsen sprutan vätskeborttag insidan av behållaren. Suga ut en spruta full med bromsvätska och ställ sprutan på ett säkert ställe. Sätt tillbaka locket på behållaren. Stäng huven men inte låsa den ner.
2

bort navkapseln framifrån förarsidan hjul. Lossa muttrarna med en rörtång eller ett däck verktyg. Flytta till den främre passagerarsidan hjulet och göra samma sak. Addera 3

Skjut jack upp under Camry och placera domkraften under en säker stöttningspunkt såsom tvärramen nedanför motorn. Jack Camry bara tillräckligt hög för att sätta pallbockar under domkraftsfästen på båda sidor av bilen. Låt jack i upprätt läge.
4

bort alla muttrarna från framsidan förarsidans hjulet och dra hjulet från navet. Ner hjulet platt.
5

Skjut platt skruvmejsel i öppningen för bromsoket. Bänd bromsoket fram och tillbaka till lossa bromsok från rotorn.
6

bort bromsoket från bromsskivan genom att skruva loss de två övre och undre bromsok bultar med 1/2-tums drive ratchet och en 14 mm hylsa. Dra bromsoket från bromsskivan och häng den till en av de fjädringskomponenter med ett litet rep.
7

Ta bort det inre bromsbelägget från bromsoket. Placera C-klämman inne i tjocklek och komprimera den yttre bromsbelägg mot bromsok cylindern tills den är helt inne i bromsoket.
8

Skruva av C-clamp och ta bort den från bromsoket. Dra den yttre bromsklossen ur bromsok tillsammans med eventuella shims och andra broms tillbehör pad.
9

in de nya bromsbelägg tillsammans med eventuella shims och andra nya broms tillbehör pad i bromsoket. Placera bromsoket med nya bromsbelägg tillbaka på bromsskivan. Sedan vända stegen ovan för ominstallation av bromsok och hjulet.
10

Flytta till den främre passagerarsidan hjul och följer samma ovanstående instruktioner för att byta bromsbelägg. Sedan, jack framsidan av Camry säkerhetskopiera och dra pallbockar ut. Sänk domkraften och dra ut den från under Camry.
11

Sätt bromsvätskan tillbaka in i behållaren genom att spruta bromsvätskan ur sprutan tillbaka in i reservoaren. Sätt tillbaka locket på och stäng huven.
12

Veva Camry upp och tryck ner bromspedalen och ut fem eller sex gånger för att passa de nya kuddar till broms rotorer. Sedan, stäng av motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58050.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.