Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter bromsar

Din fordonets bromsar måste vara i högsta kvalitet i alla lägen. Om dina bromsbelägg eller skor inte är i gott skick, de gör mer än att ge bilen dålig bromsning och sätta dig i fara, de kan skada andra komponenter. Byte av kuddar på skivbromsar är en relativt enkel procedur som många människor känner till sina bilar kunde göra. Bromsbackar på trumbromsar kräver en mer komplex ersättare process som kan vara bäst avgörs av en professionell. Saker du behöver
Jach står
rörtång
spärrnyckel
Brake Cleaner Review Bromsbelägg
Anti-beslagtar sammansatta
Högtemperatursfett Skor T Broms

Visa fler instruktioner
bromsbeläggsbyte
1

Höj den främre änden av fordonet (och möjligen bakre änden på vissa modeller) på pallbockar och ta bort hjulen.
Sida 2

inspektera tillståndet bromsrotorn. Om det finns några djupa spår i den, måste det antingen ska lackeras med en professionell bearbetning butik eller bytas ut. Koppla bort bromsok från rotorn genom att ta bort dess fästbultar så att du kan dra bort rotorn.
3

Öppna bromsoket om du bara byter ut bromsbeläggen. Komprimera bromsok tillbaka sprinten i hålet först med en C-clamp, ta sedan bort dess botten monteringsbulten och svinga bromsok uppåt för att avslöja kuddar och deras shims.
4

bort bromsbelägg från inom bromsok tillsammans med sina shims och fästklamrarna.
5

Rengör bromsok fästen med broms renare och tillämpa hög temperatur bromsen fett på glidtapparna. Applicera en anti-beslag förening till shims "backing flikar och slitsar fäste, sedan ominstallera hållarna och shims.
6

Sätt i de nya bromsbelägg till mellanläggen och hållare, sedan svänga bromsok tillbaka den i läge och dra åt fästskruven på plats igen.
7

Anslut tillbaka hjulen på bilen efter att bromsarna har ändrats på båda sidorna och sänk bilen. Seat bromsarna genom att trycka på bromspedalen flera gånger tills den känns fast.
Byta bromsbackar
8

Höj fordonets bakre ände och ta bort hjulen. Ta bromstrumman genom att skära av de pressade brickor (om det finns några) med ett skärverktyg, märkning trumman förhållande med axeln med krita eller tvättbar färg, och släpper parkeringsbromsen innan glider trumman off.

9

Koppla de fyra fästbultarna montering navet och lagringen till axeln och koppla bort enheten för att nå skorna lättare. Spraya broms renare på hela enheten, med hjälp av ett avlopp pan att fånga droppande rester.
10

Ta bort fjädrarna från den bakre skon med en tång, ta bort fjäderjustering nivå först. Avlägsna tillbakadragningsfjäder från skorna, ta bort den bakre skon tillsammans med justeraren nivå, koppla bort aggregatet justerskruven och ta den ledande sko. Koppla den bakre skon från spaken.
11

Använd ett högtemperaturfett att smörja de områden sko kontakt på fästplattan tillsammans med gängorna och muffände av justerskruven församling.

12

Anslut den nya bakre skon till spaken, trä på den på den bakre plattan och anslut den till tillbakadragningsfjäder med hålet på skon. Anslut skon till justerskruven montering och installera justeraren nivå.
13

Installera den nya främre skon på fästplattan, se till att det ingriper med justerskruven församling. Anslut tillbakadragningsfjäder till den bakre skon och ställdonet fjädern till den ledande sko, sedan sträcka ställdonet fjädern så den ansluter till skaderegleraren nivå.
14

Anslut bromstrumman till bilen, se glider på bromsbackarna utan att gnugga dem, vrid malteserhjulet på justerskruven för att säkerställa detta. När du har bytt bromsbackarna på båda sidor, lägg tillbaka hjulen på fordonet och sänka den. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57194.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.