Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar Bakbroms på en 2000 Jetta

VW Jetta har blivit en enade populära bil i Nordamerika, tävlar med den också populärt Golf som den bäst säljande Volkswagen. De bakre bromsarna på Jetta ska inspekteras regelbundet och bytas ut vid behov. Om dina bromsarna gnisslar, slipning eller göra andra udda ljud, är chansen att du behöver en broms jobb. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
stjärnskruvmejsel
platt skruvmejsel
Bromsrengöringsmedel
Rags
Mätmarkörverktyget kolv indragning
Nya bromsbelägg
Visa fler instruktioner
1

Frikoppla nödbromsen om det är inställt. Placera något under främre hjulen för att förhindra att bilen rullar medan du arbetar med den. Lossa de bakre muttrarna med en rörtång. Lyft bilen med en domkraft och sänka den säkert på pallbockar baktill. Slutför bort hjulen.
2

Ta bort skruvarna som håller oket till bromsok transportören, belägen på toppen och botten av bromsok. Använd en hylsa på bultarna och ett öppet slut skiftnyckel på den andra sidan av den för att hålla den medan du lossa och ta bort bultarna.
3

Skjut tjocklek av av rotorn. Ta bort de gamla bromsbeläggen från rotorn och bäraren. Ta bort de två sexkantiga skruvarna som håller bromsoket bärare till bilen. Ställ transportören åt sidan.
4

bort ställskruven som håller rotorn på med platt skruvmejsel. Drag av rotorn rakt av navet. Om det behövs, använd gummiklubba för att knacka rotorn från navet om det fastnat på från smuts och fukt.
5

Spray bromsen på navet där rotorn fästen och torka det rent med en torr trasa. Skruva fast bromsok och bäraren tillbaka till bilen så att du kan använda verktyget kolven dras tillbaka för att dra tillbaka kolven för att göra plats för de nya bromsbelägg. Placera verktyget på kolven enligt verktygets anvisningar. Vrid kolven tills den dras in i bromsoket.
6

Ta bort bromsok och bäraren från bilen. Skjut in den nya bromsen rotorn på navet. Montera och dra åt skruven som håller rotorn på. Montera bromsok bäraren med de två sexkantiga bultarna och dra åt skruvarna. Sätt de nya beläggen på plats på rotorn och bromsok bäraren. Montera oket och dra åt skruvarna.
7

Byt hjulen. Sänk bilen till marken. Upprepa ovanstående steg för den andra sidan av bilen. För att bryta i nya kuddar, göra några milt aggressiva hållplatser från 60 mph.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57751.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.