Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar frambromsarna på en 1993 Chevy Korsika

De främre bromsarna på en Chevy Korsika måste bytas var 60.000 till 80.000 miles, eller så fort du hör skrapljud när du bromsar. A 1993 Korsika använder bromsbelägg som är mycket specifika för modeller från 1992 och 1996. De är kvar i bromsoket med fjädrar, till skillnad från många nyare modeller, som har dynorna säkrade inom ett bromsok monteringsfäste, som sådan, kan du behöva t hitta en specialitet butik för att köpa kuddar ersättningsbromsbelägg. Bromsbeläggen för båda framhjulen måste bytas samtidigt. Saker du behöver
Turkiet Baster
Småcontainer
Ordet jack
Jack står
Däck järn
Tvingfäste
insexnyckel
Pry Torque Tool Review skiftnyckel
DOT 3 bromsvätska
Visa fler instruktioner
Borttagning av bromsbelägg
1

Siphon mesta av bromsvätskan ur bilens huvudcylindern med en ren , oanvända kalkon baster eller liknande sifon verktyg. Deponera vätskan i en behållare och kontrollera dina lokala lagar för korrekt avfallshantering.
2

Höj bilens front och stödja den på pallbockar, ta sedan bort framhjulen. Placera två muttrarna från varje hjul på hjulbultar att hålla rotorerna på plats.
3

Komprimera bromsok kolv i hålet med hjälp av en stor C-klämma på toppen av okhus och baksidan av yttre bromsback.
4

Skruva loss bromsok bultar, med hjälp av en insexnyckel och ta bort bromsok från styrspindeln. Häng bromsoket från karossen, med en stark tråd böjd till en krok och se till att bromsen slangen inte sträckas.
5

Koppla knapparna på bromsen skon från hålen på okets hus, med användning av en pry verktyg. Ta bort de båda yttre och inre bromsbelägg från bromsoket.
Installation av bromsbelägg
6

Komprimera bromsok kolven hela vägen in med C-klämman över kolv och inuti borrningen. Lyft boot inre kant och tryck ut all luft, så att uppstarten ligger plant.
7

Installera den nya inre bromsbelägget i bromsoket och knäppa sin spärrfjäder inuti kolven. Montera den yttre dynan, se till att det ligger plant mot bromsoket och att dess slitagesensor är i framkant av skon.
8

Anslut bromsok till styrspindeln. Ansök och dra åt bultarna till 38 foot-pounds, om du har ett vridmoment jänta tillgängliga.
9

Tryck på bromspedalen minst tre gånger efter byte bromsar på båda hjulen, som sittplats bromsbelägg. Pedalen behöver känna företaget.
10

Anslut hjulen och sänk bilen till marken.
11

Refill cylindern broms master med DOT 3 bromsvätska.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58033.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.