Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort en dragstång på en Jetta

styrlänkaget i bilen är ansvarig för att vända bilen rätt, men också för att säkerställa att dina framhjulen rätt inriktade från sida till sida. Om kopplingen är ur rätt inriktning, kommer du däck uppleva dålig slitage, vilket kommer att orsaka problem med styrningen. Volkswagen Jetta använder ett liknande styrsystem till de flesta andra bilar, och om dragstängerna flytta ut korrekt inriktning och skadas, måste de bytas ut. Saker du behöver
Jack
Jack står
Däck järn
3/8-tums Ratchet och uttag
Tie rod separator Tool Review skruvnyckel set

Visa fler instruktioner
1

Lyft upp framsidan av fordonet med domkraft och fäst den på pallbockar. Se till att bilen är helt säker på pallbockar innan du kryper under den. Ta bort de främre hjulen med däcket järn och placera dem åt sidan, ur arbetsytan.
2

skruva isär Dragstång änden från styrspindeln med 3/8-tums Ratchet och uttag. Styrspindeln är den bit av stål som förbinder den nedre länkarm till staget, och har ett litet öra på ena sidan, med en kulled fäst vid den. Detta öra håller dragstång, som är en 6-tums lång bit av gjutstål med en kulled i slutet.
3

Bolt parallellstaget separator på styrspindeln. Dra åt skruven på parallellstaget separator, så att den pressar ner dragstången ur styrspindeln.
4

Lossa bulten på baksidan av dragstången med en öppen ände skiftnyckel, vrid sedan Dragstång slut bort av styrlänkaget med fast nyckel, eller möjligen dina händer, om det går lätt nog. Styrlänkaget kör bredden på din bil, och i det här fallet, är ansluten till styrstaget med en gängad stång. Bulten på baksidan av dragstång låser den på plats och hjälper till att hålla anpassningen stadigt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60122.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.