Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man använder en Stall Converter

En stall omvandlare är en modifierad Converter för att öka vridmomentet anbringas på hjulen, vilket är användbart vid dragande tunga laster eller, oftare, för dragracing. En momentomvandlare är länken mellan motorn och en automatisk växellåda. Det tillåter fordonet att komma till ett stopp utan att motorn stannar. När fordonet accelererar från stillastående, ökar vätsketrycket med rpm och det börjar att slå på strömmen till transmissionen. En modifierad stall omvandlare tillåter motorns varvtal att stiga mycket högre innan strömmen till transmissionen. Instruktioner
1

Bestäm vilken mängd stall är nödvändigt för att möta efterfrågan placeras på den. Kontrollera vikten på fordonet stallet ska användas, vilken typ av motor och vad rpm den kan uppnå ett säkert och vad kommer det att användas för. Ju större förskjutningen av motorn, bör den lägre båset vara. Big Block motorer producerar så mycket vridmoment de inte behöver mycket höga stall omvandlare. Ett stall av 2200-2500 rekommenderas om det finns monster slicks och en turbo eller kompressor. Små block motorer behöver en högre stall omvandlare för att bygga moment för att accelerera. Vridmoment är mycket viktigare för acceleration än hästkrafter.
2

överväga för-och nackdelar med att använda en hög stall omvandlare. En 2500 rpm stall converter accelererar långsamt utan att behöva höja rpm, men kommer någon typ av måttlig till kraftig acceleration omedelbart höja rpm till stall omvandlarens låsa upp. Varje gång du accelererar det kommer att låta som om transmissionen slirar. Ett stall omvandlare ger en fantastisk ökning av accelerationen men dödar bränsleekonomi.
3

Installera ett stall konverterare om du har en stor kam. Den stora kammen skapar problem tomgång med ett lager omvandlare eftersom dessa motorer tomgång högre än normalt. En liten 2500 rpm stall converter löser detta problem.
4

Steg på bromspedalen och höja varvtalet till fastlåsningsgränsen innan du släpper bromsen för snabbare acceleration


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61924.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.