Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter en Tändmodul

Din tändmodul är, mycket enkelt, en elektronisk strömbrytare. Denna switch gånger bränning av tändstift med rotationen av kolvarna. Utan denna växel, kommer motorn antingen inte köras alls eller slå in i avgassystemet eller insugningsrören orsakar kolv och ventil skador. Denna artikel kommer att förklara hur man byter en tändmodul. Saker du behöver
Liten platt skruvmejsel
stjärnskruvmejsel
Fender täcka
Skalningslängd /anslutning Tool Review testlampan Review, Digital volt ohmmeter
Visa mer Instruktioner
Byte och testa tändmodulen.
1

Använd din platt skruvmejsel för att lätt tryck på klämmor från anslutningskontakten som ansluts till tändmodulen. Se till att inte sätta för mycket press på de klämmor som detta kommer att få dem att bryta kräva ersättning av kontaktdonet.
2

Dra försiktigt anslutningskontakten bort från pluggen änden i din tändmodul. Flytta kontakten och några kablar kring tändmodulen ifrån modul för att förhindra skada dem när du tar bort modulen.
3

Använd din Phillips skruvmejsel för att lossa montera skruvar genom att vrida dem moturs . Ta bort skruvarna för hand och ställ dem åt sidan.
4

Lyft försiktigt tändmodulen ut ur sitt fäste yta och ställ åt sidan. Placera din nya modulen på monteringsytan och montera fästskruvarna med dina stjärnskruvmejsel vrida dem medurs tills ombonad. Dra inte åt dessa skruvar eftersom det kommer att skada gängorna och gör åtdragning omöjligt.
5

Anslut kabeln kontakten i uttaget på tändmodulen. Se till att den sitter ordentligt och ansluten hela vägen. En lös anslutning kan orsaka att modellen fungerade oförutsägbart. Med din tändningsnyckeln vrids till läge "ON", använd DVOM att kontrollera spänningen till och från kontakten. Anslut din testlampa till den negativa sidan av tändspolen och dra runt motorn. Om testet ljuset tänds och släcks, är tändmodulen korrekt installerad.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59845.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.