Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur att ändra tillbaka skivbromsar på en Mazda 626

Mazda 626 introducerades 1979. Det upplevde fem generationer redesigns, men det var inte förrän den femte och sista generationen att det innehöll större hjul och bak skivbromsar. Kombinera arbete med Ford Motor Company, Mazda 626 ansågs den importerade versionen av Ford Probe, trots att det har producerats i USA. Skivbromsar bak fungerar bättre än de bakre trumbromsar, men kan kräva mer service och utbyte än trumbromsar. Saker du behöver
tegel eller en liten längd av tjockt trä
Däck mutter borttagningsverktyg
Jack och pallbockar
Ratchet och metrisk hylsnyckelsats
platt skruvmejsel Sida 2 - fots längd tålig tråd
12-tums kanalen låser
Replacement bromsbelägg
silikon bromsfett
Replacement rotorerna (om tillämpligt) katalog Broms och delar renare spraya (om tillämpligt) katalog Justerbar vridmoment skiftnyckel med lämplig enhet metrisk socket set
Visa fler instruktioner
1

Wedge en tegelsten eller en liten längd av tjockt trä framför ett av framdäcken i 626 på en jämn yta säker för att lyfta och stödja bilen. Kontrollera att fordonet är i parken eller i växeln, men inte handbromsen.
2

Bryt de bakre däck muttrarna löst med däcket muttern borttagningsverktyg precis tillräckligt för att backa bort dem från fälgen . något Addera 3

Lyft den bakre delen av 626 - en sida i taget - med domkraften, då stödja den bakre delen av fordonet på pallbockar placeras i en trygg och säker plats.
4

Finish bort däcket nötter och hjul.
5

Ta bort de övre och undre bromsok bultar med en spärr och en metrisk socket. Bänd bromsok från rotorn och kuddar med en platt skruvmejsel, använd sedan 2-fots längd tålig tråd att binda bromsok till bakvagnen. Var säker på att det inte finns någon spänning på bromsen slang kopplad till bromsoket. Sakta pressa bromsok kolven i bromsoket bostäder, med hjälp av 12-tums kanal lås.
6

Ta bort de yttre och inre bromsbelägg från bromsok fästet. Om det behövs, använd en skruvmejsel för att bända upp dem ur sina säten. Om du bara byta ut dynorna, ta bort de övre och undre pad klipp från fästet och applicera lite fett silikon bromsen till fliken platser på klippen. Byt klippen, och fortsätt sedan till steg 11.
7

bort de övre och undre bromsok mount bultar med Ratchet och en socket.
8

Avlägsna rotorn från nav.
9

Rengör beläggning av rost förebyggande av av de nya rotorer med broms och delar renare spray, sedan placera den nya rotorn på navet.
10

Ansök silikon bromsfett till de övre och undre säten pad klipp, sedan installera bromsok fästet och byta ut de övre och nedre bultarna. Dra åt bultarna till 65 fot-lbs. med justerbar åtdragning skiftnyckel och en metrisk socket.
11

bort den tunna genomskinliga papper från ersättande pads (om tillämpligt) och tillämpa stick-on shims (medföljer ersättande pads) om de inte redan staked på fästplattorna av dynorna. Montera de inre och ut dynor i bromsoket fästet.
12

bort bromsok från tråd och placera den över den bakre dynorna och rotor. Passa bromsok enligt bromsok bultar. Applicera en beläggning av silikon bromsfett till den släta delen av bultarna och infoga dem i bromsoket. Dra åt bultarna till 28 foot-lbs. med justerbar åtdragning skiftnyckel och en metrisk socket.
13

Byt bromsarna på den andra bakhjulet tillämpar samma förfarande, sedan ersätta hjulen och nötter däck. Dra däck muttrarna så fälgarna är monterade fast på navet.
14

Sänk 626, sedan åter kan dra åt muttrarna med justerbar åtdragning skiftnyckel satt till 80 fot-lbs. och en metrisk socket.
15

Applicera en pump action på bromspedalen för att förlänga bromsok kolvarna och sits de bakre bromsbeläggen. När pedalen känns fast, ta bort tegel eller trä och provköra bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58139.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.