Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar Brake & Rotorer för en 1995 Acura Integra

Att lära hur man korrekt installerar bromsar och rotorer på din Integra sparar inte bara pengar, det lär en ovärderlig färdighet som används upprepade gånger. Slitage förekommer naturligt i bromssystemet under varje dag körning. Men att låta dina bromsar och rotorer gå okontrollerat under längre perioder sätter dig vid en större risk för att inte kunna stanna bilen. Acura rekommenderar inspektera eller byta bromsbeläggen var 7.500 till 15.000 miles. Rotorerna ska inspekteras för skador under detta intervall också. Ändra bromsar och rotorer på 1995 Acura Integra med några verktyg, kan du fylla i denna reparation i en timme eller mindre rätt hemma. Saker du behöver
rörtång
Bil jack
stödbenet
8-tums C-clamp
Hylsnyckelsats
Anti-squeal fett
3/8-tums drive momentnyckel
5-liters hink
stjärnskruvmejsel
Låsmutter skiftnyckel
Visa fler instruktioner
Frambroms och rotorer
1

Engagera den akuta broms på Integra och sedan använda en rörtång för att lossa förarsidan nötter däck lug. Inte helt ta bort muttrarna bara något lossa dem.
2

Hissa upp bilen med en domkraft och placera en pallbock på höger tre inches från domkraft. Ta inte bort domkraften lämna den på plats för extra stöd
3

Avlägsna muttrarna från däcket och sedan använda båda händerna,. Skjut däcket utanför sina dubbar. Förvara muttrarna på en säker plats, inte lämna dem på marken. Om smuts kommer in muttrarna trådar, kan det orsaka korsgängning när du försöker att installera dem.
4

Lägg ut en 8-tums C-klämman runt kroppen för din bromsoket och därefter vind det stänger långsamt tills den kommer i kontakt med ytan av den yttre bromsklossen. Observera den runda kolven närvarande driver på baksidan av den inre bromsklossen. Denna kolv måste komprimeras tillbaka ner i sitt borrhål. Linda C-klämman stängs tills du ser att kolven helt har gått ned sedan lossa och ta bort C-klämman.
5

Ta bort den nedre Bromsoksinfästning med en hylsnyckel. Ta tag i bromsoket och vrida den uppåt för att komma till bromsbelägg. Du behöver inte ta bort det översta bromsok montering bolt. Om svängning bromsoket verkar svårt lossa något toppen bromsok montering bolt för att göra det lättare att flytta bromsoket.
6

notate position och riktning för varje bromsbelägg och shims. Ta bort och byt bromsbeläggen tillsammans med deras mellanlägg en i taget. Dynorna och shims glider helt enkelt av sin byggform. Sätt in den nya bromsen då pad gälla tre vertikala pärlor av anti-squeal fett på toppen av bromsbeläggens sedan installera mellanlägget.
7

Sänk bromsoket tillbaka i position och gänga den undre fästskruven för hand. Dra den undre fästskruven och den övre bulten om du lossade den med en 3/8-tums enhet momentnyckel inställd på 23 ft-lbs.
8

Ta bort de två inre övre och undre bromsok monteringsfäste bultar med en hylsnyckel. Fästet håller bromsbeläggen och bromsoket så inte bort bromsok bultar igen av misstag.
9

Placera en 5-liters hink bredvid fästet i hjulhuset. Dra av hela monteringskonsolen från hjulet och sätter ner på toppen av skopan. Ta bort de två skruvarna på framsidan av rotorn med en stjärnskruvmejsel och dra rotorn från navet mot dig. Installera den nya rotorn genom att vända det här steget.
10

Montera fästet genom att placera den tillbaka över rotorn i dess ursprungliga monteringsläge. Återställ 3/8-tums skiftnyckel vridmoment på 80 Nm. och säkra konsolens skruvar på plats. Ta det 5-liters hink och montera däcket på navet dubbar. Ställ 3/8-tums skiftnyckel vridmoment på 95 Nm. och säkra muttrarna på plats med en stjärna åtstramning mönster.
11

bort stödbenet, sänker bilen, och sedan lossa nödbromsen. Pumpa på bromspedalen långsamt tills du känner pedalen stelna. Upprepa hela denna process för att ersätta de passagerarsidan bromsbelägg och rotor.
Bakbroms och rotorer
12

tillbaka den bakre bromsbelägg och rotorer genom att följa samma procedur som framsidan utom en detalj. Hela bromsoket måste avlägsnas i stället för att svänga upp det som den främre bromsoket. Med den bakre bromsok bort använd en skiftnyckel låsmutter att vrida kolven medurs för att tvinga ner det i sitt borrhål.
13

tillbaka bromsoket efter att du har bytt bromsbelägg. Den utskurna på det inre bromsbelägget har att anpassa sig till cut-out på bromsoket s kolv. Vrid bromsok kolv fram och tillbaka tills du får det att passa korrekt med den inre bromsklossen. När linje åt bromsok bultarna till 17 ft-lbs. med en 3/8-tums enhet momentnyckel.
14

Ta bort fästet precis som du gjorde för det främre fästet. Ta bort de två skruvarna i ansiktet rotorn, dra rotorn bort och installera den nya rotorn i omvänd. Dra åt monteringsfäste bultarna till 28 Nm. med 3/8-tums enhet momentnyckel. Sätt tillbaka däcket och dra sina muttrarna i ett stjärnformat mönster samt till 95 Nm. med 3/8-tums enhet momentnyckel. Pumpa på bromspedalen igen tills det stelnar innan du byter ut andra kuddar bak broms och rotor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58034.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.