Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur att blöda GM ABS bromsar

Luftning av bromssystemet efter byte av bromsar kan vara svårt på vissa låsningsfria bromssystem. Den goda nyheten är att på vissa GM-fordon, är ett felsökningsverktyg som inte behövs för att blöda ABS-bromsar. En skanning verktyg behövs endast med en DBC-7 låsningsfria bromssystem, och då endast om luft in i ABS-modulatorn under broms tjänsten. GM fordon som använder DBC-7-systemet inkluderar många nya Chevy och Pontiac bilar, så kontrollera med din manual eller återförsäljare för att se vilka bromssystem din GM fordonet har. Saker du behöver
Clear gummi tankrör hotell med bromsvätska
Assistant Review Scan Tool Review Pressure bleeder
Visa fler instruktioner
Normal blöda

1

Öppna den främre luftningsskruven på modulatorn. Det finns två skruvar, öppna en på framsidan. Lufta bromsarna genom att ha en annan person successivt trycka på bromspedalen tills all luft renas och rena vätskeflöden. Fästa en klar röret till avluftningsventilen och placera den andra änden i en behållare av vätska hjälper.
2

blöder de individuella bromsarna, med början med bromsen längst bort från huvudcylindern. Detta är ofta rätt frambromsen. Avlufta bromsen på den motsatta änden bredvid (vänster front om du började med höger fram).
3

Test bromspedalen efter att alla bromsar är blött. När du är säker på en fast pedal, kör fordonet i mer än tre miles per timme så regulatorn kan automatiskt återställa systemet. Stanna bilen efteråt och blöder de bakre bromsarna. Addera Scan Tool
4

Bifoga ett tryck bleeder till huvudcylindern och vrid startnyckeln till läge. Trycksättning av systemet till 35 pounds per square inch med avluftningsskruvarna stängda.
5

Anslut felsökningsverktyg och ställ in den på "Automatic Bleed arbetsordningen." Vänta en minut för verktyget att vitalisera och cykla ABS-solenoiderna.
6

blöder varje hjul som felsökningsverktyg instruerar dig. Pumpen kommer att köras och avlastningsventilen på varje hjul växlar under en minut. Efteråt, rensar felsökningsverktyg någon extra luft med en sista 20 sekund cykling av solenoiderna.
7

Avlasta trycket vid bleeder ansluten till huvudcylindern och ta sedan bort den från cylindern. Testa pedalens höjd och känna det att se till att pedalen känns fast och all luft renas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57167.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.