Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter bromsbelägg på en 1999 Crown Victoria

Bromsbeläggen är utformade för att stoppa 1999 Crown Victoria genom att trycka mot sidorna av bromsskivan. Bromsoket har en cylinder inuti det som trycker bromsbeläggen mot rotorn. På grund av den friktion, kommer dynorna uttjänt ned och kommer att behöva bytas ut. Saker du behöver
hydraulisk domkraft
Jack står
1/2-tums breaker bar
13/16 sockel
Liten brytjärnet
3/8-tums spärrnyckel
3/8-tums enhet socket uppsättning
Gummiklubba
Rope
4-tums C-clamp
New pads
Visa fler instruktioner
1

Park 1999 Crown Victoria i en säker arbetsplats och dra Huvlås att öppna huven.
2

Dra av locket av bromsvätskebehållaren och ställ den åt sidan.

3

Lossa muttrarna på framhjulen med 1/2-tums breaker bar och 13/16 uttag.
4

Jack upp framsidan av 1999 Crown Victoria med hydraulisk domkraft. Sätt säkerheten pallbockar under sidoskenorna av bilens framhjul. Sänk hydrauliska domkraft så Crown Victoria sitter säkert på pallbockar.
5

Finish bort muttrarna med 1/2-tums breaker bar och 13/16 tums hylsa. Dra framhjulen bort från bilen och lägg dem till sidan av bilen.
6

Leta bromsoket som sitter ovanpå den bromsrotorn. Skjut den platta änden av den lilla brytjärnet in i toppen av tjocklek och vicka bromsok fram och tillbaka. Detta kommer att lossa bromsok grepp om bromsrotorn.
7

Avlägsna tjocklek från toppen av bromsrotorn. Lokalisera de två bildspel bultarna på baksidan av bromsok. Skruva dessa bultar med 3/8-tums enhet ratchet och uttag. Dra åt bultarna ut och skjut tjocklek av av rotorn. Du kan behöva stöta bromsok med gummiklubba.
8

Häng bromsoket till sidan av det främre staget eller rambalk med en liten bit av repet. Ta sedan bort en av bromsbelägg och skjut 4-tums C-klämma in i insidan av bromsok.
9

Komprimera bromsok cylindern med 4-tums C-clamp. När cylindern är helt komprimerad, ta bort både C-klämman och den andra bromsklossen.
10

Sätt i de nya bromsbeläggen på bromsoket. Ta repet från oket, och skjut bromsok med nya kuddar tillbaka över toppen av rotorn. Sätt i de två bildspel bultarna och dra åt med 3/8-tums enhet Ratchet och uttag.
11

Byt tillbaka hjulet på hjulnavet och skruva muttrarna på. Skruva åt muttrarna hela vägen ner så att hjulet är säker på hjulnavet. Följ samma anvisningar för byte av bromsbelägg på andra framhjulet.
12

Jack framsidan av 1999 Crown Victoria tillbaka upp med domkraft och skjut sticker ut från under sidan rälsen. Sänk hydrauliska domkraften tills Crown Victoria sitter på marken. Skjut sedan jack ut från under bilen.
13

Veva 1999 Crown Victoria och pumpa bromspedalen in och ut för att passa de nya kuddar till rätt avstånd från sidorna av bromsrotorn . Fem eller sex pumpar bör räcka. Stäng av motorn.
14

Kontrollera bromsvätskenivån i behållaren. Lägg bromsvätska om den är låg. Sätt tillbaka locket på toppen av behållaren och stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58012.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.