Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort en Pitman Arm

På ett recirkulerande boll styrsystem, ansluter styrväxeln till styrlänkaget via en räfflad axel som håller pitman armen. Med tiden kan de splines på pitman armen slits ut, liksom anslutningen till kopplingen, vilket gör styrningen slarvig och oförutsägbar. Processen att ersätta pitman arm kräver en pitman arm dragverktyg, men annars kan göras hemma med enkla verktyg. Saker du behöver
Jack
Jack står
Tänger
skruvnyckel som
1/2-tums ratchet, förlängning och Hylsnyckelsats
Pitman arm avdragare

Visa mer instruktioner
1

Lyft upp framsidan av fordonet med domkraft och fäst den på pallbockar. Se till att bilen är helt säker på pallbockar innan du kryper under den.
2

unbolt styrlänkaget från pitman stången med hjälp av en tång för att platta ut sprinten och en öppen- fast nyckel för att skruva isär kronmutter från styrlänkaget. Dra kopplingen ur armen med händerna så att den ur vägen.
3

Unbolt pitman armen från styrväxeln med 1/2-tums Ratchet, förlängning och uttaget. När det är låste, placera pitman arm avdragare på pitman armen. Detta verktyg är formad som ett "U" och har en gängad bult i mitten plats bulten på rafflade änden av styrväxeln, med U-form går runt pitman armen. Dra ner skruven i mitten, med 1/2-tums Ratchet, utbyggnad och uttag. Detta kommer att dra pitman arm av splinesaxeln och lossa den från bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60125.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.