Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Bromsinställning Rutiner

Att veta hur man inspektera, felsöka och justera bil bromsar kan hjälpa dig att bli säkrare på vägen och spara pengar på verkstaden. Kännedom broms justering förfarande kan hålla bilen igång bättre och längre. Inspektion
Inspektera bromssystemet innan en justering är säkert kort.

absolut första en broms justering skall ingå är en inspektion av bromssystemet. Ingen justering kommer att kompensera för en nödvändig reparation eller slitna delar. Lär dig att kontrollera slitage eller glasering på bromsbelägg eller skor, kontrollera bromsvätskenivån och kvalitet, och vet hur man felsöker delar som bromsok och fjädrar. Om ditt problem är mekaniskt i naturen, men du vill reparera eller ersätta din sviktande broms komponenter innan några justeringar.
Blödning
Blödning bromsarna släpper luftbubblor från systemet .

I majoriteten av bromsar som behöver justeras, är blödning svaret. Luftning av systemet bromsledningen är enkel och snabb, och kan lösa de flesta bromspedalen känns frågor. Luftbubblor frigörs under bromsledningen blöder, vilket leder till en mer stabil, stabil och hård inbromsning när trycket på pedalen används. En reparationshandbok för bilens märke och modell kommer att guida dig på var dina bromsledningar och vätskebehållare är belägna.
Justering Mekanik
Kontroll av riktighet i en rotor är en viktig del i att veta vad din bromssystemet behöver.

Det sista steget i anpassningen bromsar är att se de mekaniska delarna av hjulet systemet fungerar korrekt. De flesta moderna bilar använder självjusterande bromsar, men många utlöses av parkeringsbroms användning. Om du aldrig använder handbromsen, då bromsarna inte får vara korrekt justerade. Se din reparationshandbok för att ta reda på vilka rutiner att följa för att aktivera självjusterande egenskaper dina bromsbelägg eller skor. Kontrollera också att se till att bromsoket sitter jämnt på varje sida av bromsen, och att rotorn är "sant" och inte skev.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58808.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.