Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort torsionsstaven på Chevrolet K1500

Torsionsstaven på en Chevrolet K1500 uppbär vikten av den främre änden av fordonet och fungerar liknande en spiralfjäder. Med tiden kan dessa torsionsstänger förlora en del av sin fjädrande kvalitet, vilket gör att främre hjulupphängningen sag och lastbilen att rida grov. För att åtgärda problemet, kan torsionsstavarna antingen justeras för vikten, eller kan tas bort och ersättas med ett nytt par. För att göra detta måste du först ta bort de gamla torsionsstavar. Saker du behöver
Jack
Jack står
Däck järn
GM Tool J-36202
1/2-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner

1

Park Chevrolet K1500 på en plan yta och steg på parkeringsbromsen pedalen för att bromsa. Lyft framför lastbilen med domkraften och sätta pallbockar under den främre hjulupphängningen, så högt satta att de främre hjulen är upplyfta från marken. Sänk domkraften så att vikten av lastbilen stöds av läktaren.
2

Leta torsionsstavarna, som löper ned fordonets längd och anslut de nedre länkarmarna till torsionsstaven tvärbalk. Installera GM Tool J-36202 på tangenterna Krängningshämmare, som är belägna i torsionsstaven tvärbalk som kör bredden på fordonet och är strax under hytten på fordonet. Dra verktyget nedåt med 1/2-tums Ratchet och uttag.
3

bort bulten torsionsstång med 1/2-tums Ratchet och uttag. Lossa GM Tool J-36202 långsamt med spärrhjulet. Skjut torsionsstång genom den nedre länkarm. Ta den andra torsionsstaven på samma sätt som den första.
4

Ta torsionsstaven justera armarna bort av torsionsstavarna med händerna. Unbolt torsionsstång tvärbalk med 1/2-tums Ratchet och uttag. Dra tvärbalk bort av ramen. Skjut torsionsstavarna mot fordonets bakre del och ut ur den nedre kontrollarmen. Ta bort dem från fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61117.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.