Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar Bakre rotorer på en 2006 Ford F-150 4x4

De bakre broms rotorer på 2006 Ford F-150 4x4 är en av de viktigaste komponenterna i lastbilens bromssystem. Bromssystemet den här lastbilen är utformad för bromsbeläggen att komprimera med fasaden av broms rotorer varje gång att bromspedalen trycks inåt. Bromsbeläggen är komprimerade med fasaden av broms rotorer av bromsok cylindern. När bromsbeläggen har slitits ned till till slitagevarnarna kommer dynorna behöver bytas och rotorerna måste vändas eller bytas ut. Saker du behöver
tråcklingsfunktionen spruta kilar
Wheel
Däck Tool Review hydraulisk domkraft
Safety pallbockar
Liten brytjärnet
3/8-tums
spärrnyckel 3/8-tums enhet uttag
små rep
Tvingfäste
Nya broms rotorer
3/8-tums enhet momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Park 2006 Ford F-150 4x4 på en plan yta. Dra huven öppna och låsa huven på plats med huven låsstången. Placera stoppklossar framför framhjulen.
2

Lokalisera off-white-färgat bromsvätskebehållaren som ligger nära botten av bromshuvudcylindern på bakre förarsidan av motorn facket. Avlägsna plastlocket med handen och hålla den tråckla sprutan inuti bromsvätskebehållaren och sug minst en fullt spruta av bromsvätska. Ställ sprutan på ett säkert ställe. Addera 3

Flytta till den bakre förarsidan hjulet och lossa muttrarna med däck verktyg. Gå därefter till den bakre passagerarsidan hjulet och lossa muttrarna med däck verktyg.
4

Skjut den hydrauliska domkraften under bakaxeln och Jack Ford F-150 upp. Placera säkerhet pallbockar under bakre fästena som ligger framför bakdäcken på båda sidor om lastbilen. Sänk hydrauliska domkraft långsamt så att lastbilen kommer till en säker stopp på toppen av läktaren. Låt domkraften under bakaxeln som extra stöd.
5

Flytta tillbaka till den bakre förarsidan hjul och avsluta bort muttrarna. Dra sedan av hjulet och sätt den nära den bakre delen av lastbilen.
6

Titta ovanpå bromsrotorn och lokalisera bromsoket. Sätt in den platta änden av bändjärn i öppningen på toppen av bromsoket. Wiggle bromsok fram och tillbaka tills det löser upp tillräckligt för att ta bort den från rotorn.
7

Ta bort de två bakre skruvarna som sitter på toppen och botten av bromsok använder 3/8- tums enhet Ratchet och en socket. Ta bort bultarna och nå ned och dra den ena änden av bromsok från hjulet. Dra sedan den andra änden av tjocklek från hjulet. Häng bromsoket till närmaste komponenten med litet rep.
8

Ta bort den inre bromsbelägg från tjocklek. Sedan lade Tvingfäste insidan av bromsok och komprimera bromsok cylindern tills den är helt inne i okhus. Ta sedan bort C-klämman och den yttre bromsklossen. Detta kommer att göra plats för bromsok och bromsbelägg för att passa över den nya bromsskivan.
9

Dra bromsrotorn rakt av hjulnavet med händerna. Bromsen rotorn kommer att glida rakt ut. Ställ den gamla bromsrotorn åt sidan och skjut sedan nya bromsrotorn på plats.
10

Knyt upp litet rep från bromsoket och skjut tjocklek över toppen av den nya bromsrotorn. Rada upp de två bakre bromsok skruvhål och skruva fast bultarna i bromsoket. Dra ner bromsok bultar med Ratchet och uttag. Sedan, vridmoment bromsok bultar ner till 30 ft-lbs. med momentnyckel och en socket.
11

Placera hjulet på navet och skruva muttrarna på klackarna. Dra öronen tills däcket börjar vända. Följ sedan samma anvisningar för byte bromsrotorn på den bakre passagerarsidan av lastbilen.
12

Jack F-150 tillbaka upp och ta bort den sticker ut från under fästena. Sakta sänka lastbilen tillbaka till marken. Slutför dra åt muttrarna ner snäva med däck verktyg.
13

Veva 2006 Ford F-150 4x4 och långsamt pumpa bromsarna in och ut fyra eller fem gånger. Detta kommer att matcha bromsbeläggen upp till de nya broms rotorer. Stäng av motorn.
14

Squirt bromsvätskan tillbaka i bromsvätskebehållaren med tråckla sprutan. Kontrollera bromsvätskenivån. Om vätskan är låg, tillsätt DOT-3 bromsvätska tills full. Sätt plast tillbaka locket på behållaren och stänga huven. Ta bort stoppklossar från framhjulen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58013.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.