Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så här ställer du in Idle blandningen på en Quadrajet

Innan du justerar tomgång blandning inställningarna på en Rochester Quadrajet förgasare, kontrollera kvaliteten på monteringen packningen. Dessa försämras ofta över tiden, vilket orsakar ett vakuum läcka som försämrar tomgång kvalitet. Packningen är tjock, men tillade tjocklek behövs för att isolera förgasaren och förhindra att gasen inuti den inbyggda behållaren från kokande. Tjockleken förkortar också packningen livet. Om inspektionen visar problem, byt ut packningen innan du fortsätter. Saker du behöver
Skruvmejselsats
Visa fler instruktioner
1

Lyft upp motorhuven och ta bort luftrenaren. Frysa ut alla vakuumslangar som fäster till renare.
2

Starta motorn och låt den varma till arbetstemperatur. Ge gas för att frigöra den automatiska choken. När motorn startas är choken engagerad och snabbar på tomgång. Fästa gasspjället öppet och stängt frikopplar snabb tomgång cam.
3

Justera de två lediga blandning skruvar på framsidan av bottenplattan med en skruvmejsel. De är små, koniska, och sitta bredvid varandra. De är fjäderbelastade för att hindra dem från att "gå" ut på grund av motorns vibrationer. Vrid en skruv tills motorn snubblar, sedan tillbaka skruven ut 1/2-turn. Följ samma procedur för den intilliggande skruv.

4

tillbaka luftrenaren, stäng huven och provköra bilen. provköra ofta visar behovet av att finjustera tomgång kvalitet. Gör eventuella justeringar behövs.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61206.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.