Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Chevy Suburban Frambroms Tutorial

Chevy Suburban är den längsta levande modell för att existera i General Motors familjen hittills. Kombi formade SUV började produktionen 1935 och produceras fortfarande vid denna tidpunkt. Fordonet har uthärdat flera generationer omdesign och finns i 1/2-ton, 3/4-ton och 1-tons modellerna. Den främre bromssystemet är likt andra jämförbara Chevy lastbil och SUV-modeller i sin viktklass, med tanke på tillverkningsåret. Borttagning av Caliper

Innan du börjar, hävert ut hälften av bromsvätska från huvudcylindern av Suburban och sedan ersätta snap-on lock.

Med Suburban i parken eller första växeln och parkeringsbromsen åtdragen, åt muttrarna måste knäckt löst 1/8 av ett varv innan du lyfter SUV. Lyftning av Suburban med en hydraulisk domkraft eller en manuell sax domkraft och sedan stödja fordonet på pallbockar kommer att krävas. Arbeta aldrig på en bil - i synnerhet något så tungt som en Suburban - stöds av en domkraft bara. Slutför avlägsnandet av de muttrarna och sedan hjulen att exponera de främre bromsarna.

Bort bromsok styrbultar. Detta kommer att kräva en 3/8-tums hex-head insats uttag för en lämplig enhet uttag. De styrbultar har en sammankopplande hylsa som kommer att packa tillsammans med bultarna.

När båda bultarna tas bort, använd ett spett eller en stor linjal skruvmejsel för att ta bort bromsok och stoppningselementet från rotorn.

Stöd oket till suspensionen med hjälp av mekanik tråd, en provisorisk krok eller ett bungee rep. Addera Byta Pads

elektroderna sitter på bromsoket med sittande clips. Dessa klipp kan vara unseated och avlägsnas genom att övertyga dem med ett spett eller skruvmejsel. Den yttre pad hade två horn klipp bifogas okhuset. Den inre dynan hade en tredelad klämma som sitter insida bromsok kolvloppet.

När dynorna avskaffas kommer en 6-tums Tvingfäste krävas för att trycka ned bromsok kolv inåt för att göra plats för den nya kuddar.

innan den nya kuddar, slipa en ren yta på bromsok ankaret och bromsok passande ytan och sedan tillämpa en liberal lager silikon bromsen smörjmedel eller en grafit-baserade antikärvningsmedel.

Innan du byter bromsok, tillämpa en beläggning av smörjmedel till de sammankopplande diabilder av styrbultar innan du installerar dem.
Byta rotorerna

Om du byter rotorerna, bör du kunna ta bort dem när oket och stoppningselementet avlägsnas. I vissa fall kan rotorerna fästas till navflänsen genom korrosion och måste övertygas av med några vassa anstrykning från en stor hammare. Rengöring av passyta hos navflänsen är en bra idé för att säkerställa korrekt placering av den nya rotorn. En die-kvarn med en kurs rekonditionering skiva fungerar bra.

Var noga med att rengöra rost-förebyggande beläggning av den nya rotorn med en delar renare eller broms ren.
Wrapping it Up

När rotorn och kuddar har ersatts, installera bromsok på rotorn och sätt tillbaka lubed styrbultar. Dra dem till 35 - till 40-fot pounds med en momentnyckel och 3/8-tums hex-head insats uttag. Byt hjul och muttrarna och dra åt muttrarna flush till navet flänsen. När du sänker Suburban drar du åt muttrarna mellan 120 - till 140-fot pounds (beroende på år och specifikationer vridmoment) katalog

Pump fotbromsen för att byta bromsok kolvarna till sina ursprungliga positioner. och re-sits de nya rondellerna på rotorn. När pedalen känns fast, bör kolvarna vara okej. Kontrollera igen och justera bromsvätska i huvudcylindern. Lägg bara ny bromsvätska vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57354.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.