Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur konvertera till en Dual Piston Huvudcylinder på en 1955 Ford

Bromssystemet på en 1955 Ford var en enda krets hydrauliskt bromssystem. I en enda rad system, skulle om en läcka uppstått bromsar på alla fyra hjulen misslyckas. Stoppa förmåga i ett sådant fall berodde på hur illa läckan var och hur mycket bromsvätska återstod. När vätskan är borta så är bromsarna. Den dubbla huvudcylinder kom i slutet av sextiotalet och delat bromssystem i två separata hydrauliska kretsar, främre och bakre. Om en läcka uppstår i en krets den andra kretsen stannar bilen. Saker du behöver
Skyddsglasögon
bromsledningar
Linje skiftnycklar
Brass dubbel flare fackföreningar
Dual huvudcylinder
Visa fler instruktioner
1 < p> Ta bort gamla singel huvudcylindern från huven av '55 Ford. Genom att lossa och ta bort den enda bromsen linje i huvudcylindern och lossa och ta bort de två skruvarna som håller fast huvudcylindern till kåpan.
2

Inspektera kåpa område av 1955 Ford. Kontrollera att huven är solid, utan utmattningssprickor eller rostskador.
3

Bestäm att bromspedalen länkstången är av tillräcklig längd för att arbeta med den nya mästare cylindern. Håll förbindelsestång vid kåpan medan en hjälpare i bilen håller bromspedalen även med kopplingspedalen eller omkring fem inches från golvet. Mät längden av länkstången som sticker ut genom torpedväggen. Kontrollera att kopplingen är tillräckligt lång för att driva huvudcylindern kolv och stanna bilen.
4

Bänk lufta dubbla huvudcylindern. Detta görs genom fastklämning huvudcylindern i ett skruvstycke. Fyll behållaren med bromsvätska. Trä de två små linjer som medföljer den nya huvudcylindern, en rad i varje behållare. Den korta linjer rutten bromsvätskan tillbaka in i behållaren, måste ändarna på dessa linjer kvar under vätskenivån.
5

Bolt den dubbla huvudcylindern till kåpan. Var säker på att det finns en damm boot installerat på huvudcylindern att hålla länkstången, smuts och fukt fri.
6

Trace bromsledningarna från bakaxeln till korsningen blocket eller T-blocket där de främre och bakre bromsledningarna ihop till en enda linje som sprang till gamla huvudcylindern. Ta bort den bakre bromsslang från korsningen blocket och gänga en dubbel flare union på denna bakre raden.
7

Mät avståndet från den bakre huvudcylindern till den nyinstallerade unionen. Välj en ny bromsledningen längden av mätningen. Gå med ena änden av den nya linjen till förbundet på den bakre bromsledningen. Dra inte detta slutet av raden. Trä den andra änden av den nya linjen till den bakre behållaren för den nya huvudcylindern och dra denna linje tight.
8

Trace bromsledningarna från framhjulet till korsningen blocket eller T-blocket där de främre och bakre bromsledningarna ihop till en enda linje som sprang till gamla huvudcylindern. Ta bort den främre bromsslang från korsningen blocket och gänga en dubbel flare facket om detta frontlinjen.
9

Mät avståndet från den främre huvudcylindern till den nyinstallerade unionen i frontlinjen. Välj en ny bromsledningen längden av mätningen. Gå med ena änden av den nya linjen till förbundet på frambromsen linje. Dra inte detta slutet av raden. Trä den andra änden av den nya linjen till framsidan reservoar av den nya huvudcylindern och dra denna linje tight.
10

Tryck på bromspedalen i golvet och håll den där. Dra nu åt både de främre och bakre bromsledningarna. Släpp därefter pedalen. Detta kommer att frigöra lite luft som fanns i den nya linjen. Med pedalen släpps lossa båda nya linjer på dubbla flare fackföreningarna. Återigen trycker pedalen i golvet och håll den där tills båda linjerna är efterdras släpp pedalen.
11

Kontrollera och lägga bromsvätska till dubbla huvudcylindern som behövs. Lufta de främre och bakre bromsarna separat. När luften är luftas från bromsarna inspektera alla linjer för att vara säker på att de är täta. Visuellt ser under instrumentbrädan, dra bromspedalen hela vägen upp för att vara säker på att länkstången inte kan komma ut ur huvudcylindern. Bromsarna bör nu vara lämpliga för användning i terräng.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59140.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.