Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man testar en 2000 Ford E-150 Abs hjulsensor

Ford introducerade Econoline eller E-serien van 1961. Den 2000 Ford E-150 producerades med möjlighet till tre motorn val: en 4,2-liters V-6, en 4,6-liters V-8, och en 5,4-liters V-8. ABS-styrenheten på 2000 Ford E-150 är ansluten via OBDII eller ombord diagnostik dator. Testning och ABS-sensorn kan göras via OBDII porten, eftersom varje hjul sensor ansluts till OBDII datorn via ABS-styrenheten. Saker du behöver
OBDII Scanner (ej att förväxla med enkla OBDII läsare enheten)
Visa fler instruktioner
1

Öppna förardörren av E-150. Inspektera undersidan av instrumentbrädan för att lokalisera OBDII porten. Hamnen för OBDII datorn är den exakta formen på kontakten på OBDII skannern. Installera skannern på OBDII porten.
2

Sitt i förarsätet av E-150, och vrid tändningsnyckeln till "II" eller accessoarer läge. Detta är den viktigaste positionen där instrumentpanelen lyser alla lyser, men motorn startar inte över. Starta inte motorn. Tryck på strömbrytaren på skannern för att starta skannern.
3

Välj den typ av skanning du vill göra från huvudskärmen i OBDII skannern. Använd upp och ner piltangenterna för att markera ditt svar och tryck på "Läs"-knappen för att acceptera dina svar. Välj ABS Diagnostics på huvudskärmen i scannern och tryck på "Läs"-knappen.
4

Ange året märke och modell för din bil, med hjälp av piltangenterna på skannern för att välja den information och "Read" knappen för att acceptera dina poster.
5

Välj "Läs ABS Codes" från skannern skärmen och tryck på "Läs" Låt datorn läsa omborddiagnostik dator. Tryck inte på någon fler knappar under provet, om inte ombedd att göra det. Läs OBDII skannern displayen när testet är slutfört. Resultaten bör ange mängden hittade koder. Använd upp och ner piltangenterna för att sortera igenom de koder som hittades. Om hjulsensorn är dåligt, kommer skannern att säga något om effekterna av "ABS Sensor Low Circuit RF). Detta indikerar att passageraren från hjulsensor är dåligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59007.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.