Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter en generator på en 2000 Chevy Blazer

generatorn på 2000 Chevy Blazer är den viktigaste källan för bilens laddningssystem. Generatorn reglerar spänningen till batteriet och styr alla elektriska komponenter på Blazer. Den Serpentine belt, som drivs av vevaxeln remskiva, styr generatorn själv. Varje gång vevaxelremskivan vänder, vänder generatorn remskiva också. Saker du behöver
Skiftnyckel Sida 3/8 tum spärrskaft
3/8 tums hylsa set
brytjärnet
Visa fler instruktioner
1 < p> Dra 2000 Chevy Blazer i en säker arbetsmiljö område och stäng av motorn. Öppna huven och lokalisera batteriet på förarsidan framsidan av motorn.
2

bort den negativa batterikabeln från batteriet med skiftnyckeln. Vrid negativa bulten batterikabeln moturs för att lossa och ta bort kabeln.
3

Lokalisera serpentin bältessträckare direkt nedanför generatorn. Spännaren har en remskiva på ena änden som släpper spänningen från Serpentine belt så att du kan ta bort remmen från generatorn remskiva.
4

frigöra spänningen från Serpentine remspännaren genom att vrida skruven huvudet i mitten av spännaren moturs med 3/8 tums enhet Ratchet och en socket.
5

bort remmen från generatorn remskiva med andra handen medan du släpper spänningen bort av bältet .
6

Koppla den elektriska kabelnätet som pluggas in på baksidan av generatorn. Skruva den positiva batteri anslutningen på baksidan av generatorn med 3/8 tums enhet Ratchet och en socket.
7

Lokalisera de tre bultarna som förbinder generatorn till generatorn fästet. Det finns två bultar på framsidan av generatorn och en bult i den bakre delen av generatorn. Använd 3/8 tums enhet Ratchet och en socket för att vända dessa tre skruvar moturs för att lossa och ta bort bultarna.
8

Skjut bändjärn mellan generatorn och botten av generatorns fäste. Bänd generatorn uppåt tills generatorn kommer ut ur sitt fäste. Ta bort generatorn från motorrummet.
9

Skjut den nya generatorn i fästet och matcha tre bulthål upp. Skruva fast de två främre bultarna och den bakre bulten tillbaka in i generatorn. Dra åt bultarna ned tätt med 3/8 tums enhet Ratchet och uttag.
10

Skjut batteriets positiva anslutningen tillbaka på baksidan av generatorn. Skruva på muttern över anslutningen och dra åt den positiva batteripolen samband med 3/8 tums enhet Ratchet och uttag.
11

Anslut elledningar tillbaka kontakten på baksidan av generatorn genom att trycka in kontakten i uttaget på baksidan av generatorn.
12

Vrid remspännaren moturs igen och skjut bältet tillbaka över generatorns remskiva. Släpp spännaren så att remmen kommer dra på generatorns remskiva.
13

Skruva den negativa batterikabeln tillbaka på batteriet och dra åt med skiftnyckel.
14

Dra runt motorn och låt motorn gå i ca fem minuter så att den nya generatorn helt kan ladda systemet. Stäng av motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57960.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.