Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man fixar en läckande cylinder Clutch Slave

Clutch slavcylindrar är bultade till transmissionen. Deras jobb är att upprepade gånger förlänga en liten stav för att driva en koppling gaffel. Denna kritiska funktion kopplar i och ur kopplingslamellen varje gång kopplingspedalen trycks ner och släpps. Det finns två val i service en slavcylinder: renovering eller byt. I det avlägsna förflutna, när slavcylinder kroppar var gjorda av gjutjärn, var översyn ett gångbart alternativ. För närvarande, slavcylinder kroppar är aluminium, så byte är nästan alltid det bästa alternativet. Saker du behöver
Jack
Jack står
3/8-tums socket set
mutterdragare
Luftkompressor
Luftutblås
Small finslipa
Drill
Spreja smörjolja
dräneringskärlet
Visa fler instruktioner
1

höja fordonet med en domkraft, står place domkraften under ramen och lägre fordonet på dem. Följ den hydrauliska linje från koppling huvudcylinder - beläget intill bromshuvudcylindern -. På kopplingscylindern
2

Skruva av fluidtillförselledningen fäst slavcylindern. Ta bort skruvarna som håller fast cylindern till transmissionen.
3

Ta bort låsringen från gjutjärn cylinder placerad bakom gummit dammskyddet. Avlägsna avluftningsventilen och använda lågt tryck, tryckluft för att driva kolvenheten från borrningen. Rengör hålet med spray glidmedel. Inspektera den noga för rost och gropar. Byt ut den om den är kraftigt ärrad.
4

Fäst en liten bromscylinder finslipa till en borrmaskin. Finslipa gjutjärn borrning. Detta kommer att rengöra och sann hålet för att säkerställa att den är helt rund. Installera en ny eller ombyggd kolvaggregatet. I vissa fall kan det vara nödvändigt att bygga om befintliga valsanordningen med nya packningar. Dessa tätningar är enkla att installera, men var noga med att smörja kolvtätningarna med ren bromsvätska före montering. Montera låsringen och gummi dammskydd.
5

Ta bort dammskyddet och låsringen från aluminium slavcylindern. Avlägsna avluftningsventilen. Vanligtvis kolvenheten kan dras ut ur hålet utan behov av tryckluft. På inspektion finns vanligtvis inga uppenbara brister i pipan eller märkbara brister i tätningarna. Om det inte är uppenbart sigill misslyckande, där det är spröda, spruckna eller trasiga, byt ut cylindern. Aluminium är svagare än gjutjärn, och ofta cylinderloppet snedvrider och varptrådar över tiden från de höga hydrauliska tryck. Detta gör att vätska förbi tätningarna och cylindern att inte fungera. Om tätningarna har uppenbarligen misslyckats, installera en ny kolv, låsring och dammskydd.
6

Montera slavcylindern, lämna avluftningsventil öppen och tillsätt vätska till koppling huvudcylinder. När vätskan börjar sippra ur avluftningsventilen, stäng det. Har en assistent manövrera kopplingspedalen flera gånger sedan hålla trycket mot det. Spricka öppna avluftningsventilen. En blandning av luft och vätska kommer att fly. Stäng avluftningsventilen och upprepa processen tills en ström av vätska utan luft blandas i strömmar ut. Använd en åderlåtning pan att fånga någon utströmmande vätska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60711.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.