Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Brake System Defined

Alla bilar och lastbilar har ett bromssystem . Detta system , som börjar vid pedalen och slutar på bromsbeläggen , avleder farten på fordonet och antingen saktar ner eller ger det till ett fullständigt stopp . Teori

bilens bromssystem fungerar på den grundläggande principen om friktion . Genom att tillämpa friktion till rörliga hjul , är drivkraften skingras och hjulet saktar , så småningom kommer till ett stopp . Denna friktion skapar värme som bidrar till systemet slitage och brott . Hastigheten för bromsning och värmeutveckling beror på fordonets vikt , bromskraft och bromsytan området .
Komponenter i en skivbromssystem

en skiva bromssystem , som kraft appliceras på mixtra , distribuerar huvudcylindern en inkompressibel hydraulisk bromsvätska till bromsen . Vätskan strömmar in i bromsoket , aktivera en kolv som pressar an bromsbeläggen mot skivan . Denna friktion saktar hjulet och stannar fordonet . Komponenterna i en skiva bromssystem utsätts för luft och avleda värme mer effektivt än en trumma system sakta slitage och förlänga systemets livslängd .
Komponenter i en Trumbroms System
< br >

en trumbroms systemet, eftersom kraft anbringas på gaspedalen , distribuerar huvudcylindern en inkompressibel hydraulisk bromsvätska till bromsen . När vätskan fyller trumman är bromsbackarna pressas utåt , utöva friktion för att bromsa hjulen och stoppa fordonet . Den medföljande Trumman är benägen att värmeutveckling och snabbare slitage och brott .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59015.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.