Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort framaxeln på en 2000 Mazda MPV

Den 2000 Mazda MPV är en front-wheel-drive bil, och det finns två drivaxlar som monteras mellan de framhjulsnaven och trans-axel. Dessa framaxlar har CV stövlar på varje ände, vilka innehåller CV-lederna. Dessa CV lederna slits ner, och om de stövlar som håller smörjning för lederna paus, måste axeln tas bort för att fixa boot. Borttagning av framaxeln kan göras på ett par timmar. Saker du behöver
Jack
Jack står
Däck järn
dräneringskärlet
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Hex-head hylssats
Open-end skiftnyckel som
1/2-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
brytjärnet
Visa fler instruktioner
1

Dra åt parkeringsbromsen på MPV. Lossa framhjulen med däck järn. Plocka upp framsidan av MPV med domkraften och sätta pallbockar under chassit. Ta bort de främre hjulen med däck järn.
2

unbolt hjulhastighetssensorn från baksidan av främre hjulupphängningen knogen med en skiftnyckel. Ta gungning länkfältet änden från den nedre styrarmen med en skiftnyckel. Sätt dräneringstråget under överföringen och skruva isär avtappningspluggen med 3/8-tums Ratchet och en hex-head socket.
3

unbolt navet låsmuttern i mitten av rotorn med 1/2-tums Ratchet och uttag. Unbolt yttre änden styrstag från knogen med 3/8-tums Ratchet och uttag, lyft sedan Dragstång änden ur knogen.
4

Unbolt nedre kulleden från knogen med 3/8-tums Ratchet och uttag. Separera den nedre kulleden från knogen. Dra knogen bort från axeln och sedan använda spett för att smälla den andra änden av axeln ur växellådan. Ta ut axeln ur bort MPV.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61515.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.